Μεταδημοτεύσεις, κρούσεις σε κομματικούς μηχανισμούς, επιστράτευση υποψηφίων… εξ αίματος, περιλαμβάνει το μενού της τελευταίας στιγμής και ενώ ο χρόνος για την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο Καστοριάς πιέζει ασφυκτικά.

Του Μάρκου Πετρόπουλου

Με την κλεψύδρα λοιπόν να αδειάζει τα μεσάνυχτα της Κυριακής, και… όποιος πρόλαβε πρόλαβε, πέρα από τους «νοικοκυραίους» που συμπλήρωσαν ή είχαν συμπληρώσει από καιρό τα ψηφοδέλτια τους, μαθαίνουμε για περιπτώσεις υποψηφίων που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προλάβουν να καταθέσουν το πολυπόθητο έγγραφο στο Δικαστικό Μέγαρο της πλατείας Δαβάκη.

Θα μου πείτε, δημοκρατία έχουμε, ότι θέλει κάνει ο καθείς. Σαφώς, σαφέστατα. Όμως, όλα κάτι δείχνουν. Δείχνουν ότι όταν μετράς την τελευταία στιγμή «κεφάλια» και δεν βγαίνουν τα κουκιά κάτι πάει στραβά. Ή δεν σε εμπιστεύονται ή δεν πείθεις για τις προθέσεις και τις δυνατότητες (κυρίως) και τελικά το όλο εγχείρημα μπάζει.

Θα μου πείτε, επίσης, κι αυτοί που συμπλήρωσαν έχουν εξασφαλίσει τα κελεπούρια των συνδημοτών μας; Όχι απαραίτητα. Δείχνει όμως ότι κατάφεραν, αν μη τι άλλο, να κάνουν ένα σεβαστό αριθμό πολιτών να τους εμπιστευτεί. Αν δεν μπορείς να το πετύχεις ούτε αυτό τι κάνεις λοιπόν;

Παραγάδι! Έτσι, μαθαίνουμε πως διάφοροι «σωτήρες» μεταδημοτεύουν πολίτες άλλων (άσχετων) περιοχών, επιστρατεύουν συγγενείς δικούς τους και υποψηφίων συμβούλων, ενώ κάποιοι κρούουν τον κώδωνα κομματικών γραφείων για πιο… μαζικές λύσεις.

Αύριο τα ψέματα τελειώνουν. Τα μεσάνυχτα θα ξέρουμε ποιοι τελικά θα καταφέρουν να συνεχίσουν και, κυρίως, με τι όρους. Πολιτικούς και ηθικούς.

Εδώ θα ‘μαστε να τα λέμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο εξορθολογισμός των υποψηφίων και η φούσκα των σωτήρων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here