Στα 553 έχουν ανέλθει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 στη Δυτική Μακεδονία από την έναρξη της πανδημίας. Tο 54% των κρουσμάτων καταγράφηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με 301 θετικά δείγματα, το 35% στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς με 192 κρούσματα, το 6% στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, όπου έχουν διαπιστωθεί 33 άτομα θετικά στην Covid-19, και το 5% στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 27 κρούσματα κορονοϊού.

Χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία, εκ των οποίων τα πέντε εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, και από ένα στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Φλώρινας.

Τον Σεπτέμβριο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 στη Δυτική Μακεδονία ανέρχονται στα 191, εκ των οποίων τα 116 (61%) καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 49 (25%) στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τα 19 (10%) στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και τα επτά (7%) στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Την εβδομάδα από 21 έως 27/9, η εικόναως προς τους Δήμους -τα κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία τα οποία διαγνώστηκαν από το εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και τα ιδιωτικά εργαστήρια της Περιφέρειας- έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΣΑΡΙΘΜΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
Δήμος Κοζάνης13
Δήμος Εορδαίας13
Δήμος Καστοριάς11
Δήμος Γρεβενών8
Δήμος Νεστορίου2
Δήμος Βοΐου2
Δήμος Άργους ορεστικού2
Δήμος Φλώρινας2

Τον περασμένο Αύγουστο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 στη Δυτική Μακεδονία ήταν 150. Τα 93 (62%) είχαν καταγραφεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 26 (17%) στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τα 24 (16%) στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τα επτά (5%) στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Συνοπτικά, η εξέλιξη των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αλλά και θανάτων από τον κορονοϊό στη Δυτική Μακεδονία, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και χθες Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, σε αριθμούς και ποσοστά έχει ως εξής:

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here