Η λειτουργία δύο τμημάτων επειγόντων περιστατικών ένα που θα ελέγχει ποια περιστατικά χρήζουν νοσηλείας και σε ποιο νοσοκομείο Θα μεταφέρονται και ένα αποκλειστικά για τον κορονοϊό αποφασίστηκε στη Σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά στο νοσοκομείο της Καστοριάς παρουσία τριών υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, η παιδιατρική κλινική μετατρέπεται σε ειδικό χώρο νοσηλείας των μέτριων περιστατικών κορωνιού που θα εκδηλώνονται στην Καστοριά. τα πολύ σοβαρά περιστατικά Θα μεταφέρονται στο Μποδοσάκειο ενώ τα ελαφριά σε κατ οίκον περιορισμό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σύσκεψης  συμμετείχε και η καθηγήτρια, Ε. Μαλτέζου, λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ μέσω ανοιχτής ακρόασης ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στη σύσκεψη παρών ήταν και ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου ο οποίος έκανε πρόταση για προληπτικό κλείσιμο του Νοσοκομείου Καστοριάς.

Όπως μαθαίνουμε δεν προέκυψε και δεν συζητήθηκε καθόλου το ενδεχόμενο να μπει ο νομός Καστοριάς σε καραντίνα.

Επίσης, ο κατ’ οίκον περιορισμός των ιατρών και νοσηλευτών που ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα μειώνεται σε 7 οπότε επιστρέφουν άμεσα στις θέσεις τους.

Τέλος αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση του προσωπικού του Νοσοκομείο Καστοριάς.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here