Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στην Καστοριά, για την πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό έγινε στις 3 το μεσημέρι και μια ώρα μετά το κομβόι των στελεχών της Περιφέρειας, τράβηξε για το Άργος.

Του Μάρκου Πετρόπουλου

Η ενημέρωση στην Καστοριά έγινε σε βαρύ κλίμα. Έμοιαζε περισσότερο με μνημόσυνο με…  οικοδεσπότη τον Γιάννη Κορεντσίδη, ο οποίος, πάντως, απέφυγε -προς τιμήν του- να μπει σε ένα παιχνίδι ευθυνών, ευρισκόμενος απέναντι σε ένα πραγματικά δριμύ κατηγορώ παρά μια ενημέρωση: Ανώριμος ο δήμος σε νέα έργα, δύο μόνο έργα σε όλη την περίοδο, ανολοκλήρωτος ο διαγωνισμός ακόμη και για την ύδρευση της πόλης, μερικά από όσα ακούστηκαν.

Και κάπως έτσι, μέσες άκρες, έλαβε τέλος η… λιτή τελετή λίγο μετά τις τέσσερις, με το κλιμάκιο να τραβάει το δρόμο για το Άργος Ορεστικό, εκεί όπου δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν. Μιας και στα πέντε προηγούμενα δημιουργικά χρόνια του Άργους, η Καστοριά επέλεξε μια αναπτυξιακή σιωπή, για την οποία η καραμέλα της «οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα» αρκούσε για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Όσο για το Άργος το Ορεστικό, αρκεί, θεωρώ, η ατάκα του Πάνου Κεπαπτσόγλου ότι ο Δήμος έχει εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και παρουσιάζει μεγάλη ετοιμότητα και για τη νέα προγραμματική περίοδο!

Για το νέο ΕΣΠΑ, δηλαδή, όπου ο Γιώργος Κασαπίδης αλλά και ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Κιουρτσίδης, χτύπησαν στην Καστοριά το καμπανάκι, με το νέο δήμαρχο να εκφράζει την πίστη ότι η εικόνα σε μια ανάλογη συνάντηση μετά από μερικά χρόνια θα έχει άλλο πρόσημο.

Αυτό, βέβαια, αν καταφέρει να απεμπλακεί… χθες, από τη δεινή καθημερινότητα τις διαχείρισης ανεκδιήγητων χρεών, των δεσμεύσεων δημοτικών τελών, των μικροπολιτικών, με κλειστά τα αυτιά στην τσάμπα μαγκιά αυτών που με τις εγκληματικές επιλογές τους οδήγησαν το Δήμο σε πλήρη αποσύνθεση. Ίδωμεν…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here