Με την παρουσία μεγάλου αγροτών ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου στην Πολυκάρπη. Νωρίτερα ο υπουργός βρέθηκε στα γραφεία της ΓΕΟΚ όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο, παρουσία του δημάρχου Καστοριάς και της Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Τη συζήτηση ανοίγει η Άννα Μόσχου, ταμίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστοριάς σε καλό κλίμα.

Στα προβλήματα των κτηνοτρόφων της περιοχής εστιάζει η κ. Μόσχου. Το κόστος των ζωοτροφών στο επίκεντρο της τοποθέτησης.

Τον λόγο τώρα έχει ο κτηνοτρόφος  κ. Δ. Τσιόλας ο οποίος αναφέρεται στους νέους αγρότες και την εξισωτική, και την κατανομή της.

Το πετρέλαιο στην κουβέντα.

Σε ήρεμο κλίμα συνεχίζεται η συνάντηση.

Στο τραπέζι LEADER και Αλέξανδρος Μπαλτατζής.

Δημήτρης Μόσχος στο βήμα και φορολογικό-ασφαλιστικό στην τοποθέτησή του. Έκκληση για το κόστος παραγωγής. Φτωχαίνουμε κάθε χρόνο, επισημαίνει.

“Γράφε υπουργέ” από το βάθος της αίθουσας…

Συγκλονιστική στιγμή. Μια ηλικιωμένη αγρότισσα με δάκρυα στα μάτια: Λυπάμαι πολύ… Ξενιτεύτηκα, γύρισα, τα πράγματα είναι χειρότερα. Έρχεται ο ΕΛΓΑ και φεύγει. Δεν ξέρω νούμερα, ξέρω στα 65 μου ότι δεν βγαίνει. Κάνετε κάτι…
Παραδίδει το μικρόφωνο καταχειροκροτούμενη…

Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις από τους αγρότες. Ανισότητες στις επιδοτήσεις, Σχέδια Βελτίωσης και ΚΑΠ στο επίκεντρο.

Αναξιόπιστες υποσχέσεις καταγγέλλουν οι αγρότες. Πώς θα σας πιστέψω, αναρωτιέται ένας παραγωγός.

Η ώρα των απαντήσεων…  Στο βήμα ο υπουργός.

Είμαστε έτοιμοι να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για την καταπολέμηση της ανεργίας, δηλώνει ο κ. Αποστόλου. Δεν είμαστε όμως μόνοι μας. Συναποφασίζουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμπληρώνει.

“Είναι προτιμότερο να παίρνουμε όλοι καινούρια τρακτέρ ή να χρησιμοποιήσουμε τα Σχέδια Βελτίωσης αλλιώς” δηλώνει ο κ. Αποστόλου.

Ένταση με τους αγρότες, σε έντονο ύφος πλέον ο διάλογος.

Αποστόλου: “Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ΚΑΠ. Θέλουμε όμως τους πόρους ή όχι; Μπορούμε να παίξουμε με αυτά;”

Και συνεχίζει για ΕΛΓΑ:”Μειώθηκε ο χρόνος των αποζημιώσεων.”.

Ένταση για την πολιτική της ΕΕ και απάντηση Αποστόλου “Όσοι πιστεύεται οτι μπορείτε να διωξετε το Σόιμπλε κι εγω μαζί σας”.

Μεγάλη ένταση και εκρήξεις για τα αρδευτικά έργα.

Χαρτογράφηση γάλακτος με νομοσχέδιο εντός της επόμενης εβδομάδας ανακοίνωσε ο υπουργός. Αναγραφή στις συσκευασίες του αρμέγματος. Ελλάδα, ΕΕ, ή τρίτη χώρα.

Φτάσαμε στο Ασφαλιστικό και την Εθνική Σύνταξη.

Αποστόλου:”προσπαθούμε να βάλουμε τάξη. Το άγχος μας είναι η αφομοίωση των 3,5 δισ. Η γεωργία είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας.”.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:30 και ο υπουργός συνοδευόμενος από την κ. Τελιγιορίδου και ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ γευμάτισαν σε ταβέρνα της περιοχής.

Τη σκυτάλη παίρνει το απόγευμα το Άργος Ορεστικό και η AGROKA όπου σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στον υπουργό, Β. Αποστόλου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here