Κατασχέθηκαν 3 κιλά και 336 γραμμάρια κάνναβης, 40 γραμμάρια κοκαΐνη και 16 φυτά κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (16-05-2018) μεσημβρινές ώρες σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, τρεις (3) ημεδαποί, 59, 61 και 68 χρονών, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, για κατοχή-διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, για υπόθαλψη εγκληματία και για το αδίκημα της απείθειας, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων των προαναφερόμενων αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 68χρονος είχε ενωθεί με τους άλλους δυο ημεδαπούς, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 68χρονο, που είχε νωρίτερα αποβιβαστεί από λεωφορείο σε περιοχή της Κοζάνης, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τρεις (3) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -3.336- γραμμαρίων καθώς και μια (1) συσκευασία με κοκαΐνη συνολικού βάρους -40- γραμμαρίων, ενώ στην οικία του στην Κοζάνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα έξι -16- φυτά κάνναβης σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.

Ακολούθως στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη ο 59χρονος που προσέγγισε το ανωτέρω σημείο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με σκοπό να παραλάβει τον 68χρονο και αντιλαμβανόμενος τον έλεγχο τράπηκε σε φυγή, ενώ ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκε στην Κοζάνη να επιβαίνει σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 61χρονος, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -3- κιλά και -336- γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,
  • -40- γραμμάρια κοκαΐνη και
  • -16- φυτά κάνναβης

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία οδηγήθηκαν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here