Μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook, το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κωστούλας, αναφέρεται στις εξελίξεις της Κεντροαριστεράς, μετά τις πρόσφατες επιστολές Δημοκρατικής Συμπαράταξης – Ποταμιού.

Ο ίδιος αναφέρεται στα βασικά σημεία στα οποία έχει κολλήσει η διαδικασία ανασύνταξης, σημειώνοντας πως «άπαντες έχουμε πολλάκις εκφράσει τις προσωπικές μας θέσεις επί όλων αυτών των ζητημάτων κατ’ επανάληψη».

Όμως όπως λέει «συνεργασία χωρίς συμβιβασμούς, νέρωμα κρασιού και εμμονή στην απολυτότητα των θέσεων καθενός ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει» και γι ‘αυτό ο ίδιος παραθέτει τις δικές του προτάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του:

Τα τρία βασικά σημεία στα οποία έχει κολλήσει η διαδικασία ανασύνταξης του χώρου είναι τα εξής: (αφήνω στη μπάντα τα φαιδρά περί ηλεκτρονικής ή μη ψηφοφορίας ανάδειξης αρχηγού και αν η προεκλογική περίοδος θα κρατήσει ένα μήνα ή τρεις):

1. Αυτοδιάλυση και νέο κόμμα (Ποτάμι) ή συνασπισμός κομμάτων (ΠΑΣΟΚ).

2. Συμμετοχή μόνο σε κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας με συμμετοχή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (ΠΑΣΟΚ) ή εκ προοιμίου αποκλεισμός κάθε συμμετοχής σε κυβέρνηση που θα μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ (ΠΟΤΑΜΙ).

3. Ο ιδεολογικός προσδιορισμός του χώρου: κεντροαριστερά (ΠΑΣΟΚ), κέντρο (ΠΟΤΑΜΙ).

Άπαντες έχουμε πολλάκις εκφράσει τις προσωπικές μας θέσεις επί όλων αυτών των ζητημάτων κατ’ επανάληψη.

Επειδή όμως συνεργασία χωρίς συμβιβασμούς, νέρωμα κρασιού και εμμονή στην απολυτότητα των θέσεων καθενός ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει προτείνω τα ακόλουθα:

1. Διατήρηση αυτοτέλειας κομμάτων μέχρι τις επόμενες εκλογές και δημιουργία ενός σχήματος ομπρέλας με κοινή όμως ηγεσία. Αν το εγχείρημα καρποφορήσει εκλογικά τότε να τεθούν ΑΜΕΣΩΣ σε κίνηση οι διαδικασίες μετατροπής σε ΕΝΙΑΙΟ κόμμα.

2. Να ΠΑΓΩΣΕΙ η συζήτηση συμμετοχής σε επόμενη κυβέρνηση. Να βγει αυτό το θέμα από τα προαπαιτούμενα. Ουδείς γνωρίζει πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, υπό ποιες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και με ποιους πολιτικοεκλογικούς συσχετισμούς. Όταν τεθεί αυτό το θέμα ΤΟΤΕ τα συλλογικά όργανα των κομμάτων θα αποφασίσουν τι θα πράξουν με βάση τις συνθήκες που θα επικρατούν.

3. Ως προς το ιδεολογικό πρόσημο της προσπάθειας θεωρώ την όλη συζήτηση περί όνου σκιάς. Το ζήτημα αυτό είναι λυμένο και να σταματήσει επιτέλους το παιχνίδι με τις λέξεις. Ο χώρος καλύπτει ιδεολογικά το ιδεολογικό πεδίο του S&D, στο οποίο S&D ανήκουν και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ :σοσιαλιστές και δημοκράτες. Είναι ο ευρύτατος χώρος μεταξύ της κομμουνιστογενούς αριστεράς και της δεξιάς. Τελεία, παράγραφος.

Αυτό που πρέπει να μας καίει εμάς είναι να φτιάξουμε μια πολιτικά ελκυστική και ανανεωτική προσπάθεια και να εκπονήσουμε μια ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση για τα προβλήματα του τόπου βάσει της οποίας θα πορευτούμε και θα διαπραγματευτούμε τη συμμετοχή μας σε όποιο μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα.

Ας μιλήσουμε επιτέλους ΠΟΛΙΤΙΚΑ κι ας αφήσουμε την φθοροποιό κομματική κοπτοραπτική.

thecaller.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here