Το βιογραφικό του νέου δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη.

Γεννήθηκα στις 12 Νοεμβρίου του 1973. Πατέρας μου είναι ο Αναστάσιος Κορεντσίδης με καταγωγή από το Μαυροχώρι και μητέρα μου η Θεοδοσία Φίτζιου με καταγωγή από την Κορησό. Έχω δύο αδέρφια. Τον Σπύρο και τον Δημήτρη.

Είμαι παντρεμένος με την Άννα Γκετσίδου κι έχουμε δύο παιδιά, τον Τάσο και την Σίσσυ, μαθητές γυμνασίου Καστοριάς.

Σπούδασα Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ICBS Business College, στη Θεσσαλονίκη. Μιλάω αγγλικά και ιταλικά.

Υπηρέτησα στον Ελληνικό Στρατό, ως Δόκιμος Αξιωματικός Πυροβολικού, με ειδικότητα Τοπογράφου και απολύθηκα με τον βαθμό του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού.

Η επαγγελματική μου πορεία ξεκίνησε το 1994, στην οικογενειακή γουνοποιητική επιχείρηση «ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ – ΓΟΥΝΟΠΟΙΙΑ ΟΒΕ», που δραστηριοποιείται στην Καστοριά από το 1959.

Σήμερα, έχει εξελιχθεί σε μία σύγχρονη επιχείρηση με την επωνυμία «Ikopel  by korfur luxury fur»,  με σημαντική παραγωγή και εξαγωγική δραστηριότητα, καθώς και συμμετοχές σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις.

Το 2006 εκλέχτηκα, για πρώτη φορά, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΔΗ.ΚΑ. Α.Ε., ενώ επανεκλέχτηκα το 2009, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα Αντιπρόεδρος της Εταιρείας για την περίοδο 2009-2012.

Το 2011 εκλέχτηκα, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καστοριάς. Στο ίδιο όργανο, εκλέχτηκα στην Διοικούσα Επιτροπή, ως Α’ Αντιπρόεδρος, υπηρετώντας τη θέση έως το 2017.

Τον Μάιο του 2015 εκλέχτηκα, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, στον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”, (ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος φορέας του κλάδου της Γουνοποιίας, ο οποίος διοργανώνει ανελλιπώς, από το 1976, την Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς), αναλαμβάνοντας, με ομόφωνη απόφαση, την θέση του Προέδρου, που υπηρετώ έως σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου:

  • λειτούργησε για πρώτη φορά το “Fur Shopping Festival”, ένα σημαντικό καινοτόμο εκθεσιακό γεγονός, που καθιερώθηκε κι έγινε θεσμός όλα τα επόμενα χρόνια
  • διευθετήθηκε το χρόνιο και δυσεπίλυτο πρόβλημα αδειοδότησης του ιδιόκτητου Εκθεσιακού Κέντρου του Συνδέσμου
  • πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά πολλαπλές πτήσεις charters στο αεροδρόμιο Καστοριάς

Από τον Μάιο του 2018 είμαι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Κινεζικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΚΕΒΕ), ενός σημαντικού θεσμικού Οργανισμού για Ελληνικές και Κινεζικές επιχειρήσεις (νομικά ή φυσικά πρόσωπα), που δραστηριοποιούνται στις αγορές της Κίνας ή της Ελλάδας, αντίστοιχα. Σήμερα είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και ευρέως αποδεκτό, καθώς χαίρει υψηλής εκτίμησης από την Ελληνική και Κινεζική Κυβέρνηση και τους συναφείς κυβερνητικούς Οργανισμούς.

Από τις θέσεις αυτές, που είχα την τιμή να υπηρετώ, συμμετείχα σε κυβερνητικές και επιχειρηματικές αποστολές, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, σε επιχειρηματικά forums, στο Ευρωκοινοβούλιο και τις Βρυξέλλες, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους γουνοποιούς αλλά και ευρύτερα τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Καστοριάς, στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here