Η εντυπωσιακή εμφάνιση της ”Δόξας” συνοδεύτηκε από μία μεγάλη νίκη, και, μάλιστα, με ανατροπή (6-1) την Κέρκυρ??!!!

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής η ”Δόξα” Αμπελοκήπων, η οποία, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις, συνέτριψε με το εμφατικό σκορ 6-1 την Κέρκυρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη σε έκταση σκορ νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.

Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν η 2η νίκη στο φετινό και μικρής διάρκειας πρωτάθλημα (6 αγώνες), και, μάλιστα, επί ενός έμπειρου αντιπάλου στην κατηγορία, ενώ, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι φιλοξενούμενες διέθεταν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με παθητικό μόλις 7 γκολ!!!

gunaikeio doxa finale

Ελπίδες ακόμη και για τη 2η θέση

Έτσι, η ομάδα της ”Δόξας”, μετά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής, βρίσκεται στην 4η θέση με 9 βαθμούς κι ενώ την επόμενη (10η) και τελευταία αγωνιστική θα πάρει ακούραστα τους 3 βαθμούς της νίκης με αντίπαλο την Άρτα, που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, έχει ελπίδες να τερματίσει ακόμη και στη 2η θέση, εφόσον το ματς Κέρκυρας-Κοζάνης λήξει ισόπαλο, ή και στην 3η θέση, σε περίπτωση νίκης των ‘’Φαιάκων’’.

gunaikeio doxa finale 2

Ελπίδες για άνοδο στη Β’ Εθνική μετά τα σενάρια για αναδιάρθρωση και κατάργηση της Γ’ Εθνικής

Στο μεταξύ, τα σενάρια για αναδιάρθρωση και κατάργηση της Γ’ Εθνικής… δίνουν και παίρνουν, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στην ομάδα των Αμπελοκήπων τη νέα χρονιά να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική. Είναι γεγονός, ότι στην ΕΠΟ, αλλά και στα σωματεία επικρατεί προβληματισμός για τη διεξαγωγή της Γ’ Εθνικής, η οποία αποτελείται από 8 ομίλους των 5-6 ομάδων, όπου τα παιχνίδια είναι πολύ λίγα, ενώ η δημιουργία μιας Β’ Εθνικής 4-5 ομίλων, θα αναβαθμίσει σημαντικά το γυναικείο πρωτάθλημα, αφού θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό και με αρκετά παιχνίδια. Είδωμεν….

gunaikeio doxa finale 3

Με ”εξάσφαιρο” και με ανατροπή πήρε τη ρεβάνς και το δεύτερο ”τρίποντο”

Αλήθεια είναι, ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα της ”Δόξας” προετοιμαζόταν εντατικά για το συγκεκριμένο παιχνίδι, δηλώνοντας αισιόδοξη για το δεύτερο ”τρίποντο” στο πρωτάθλημα, θέλοντας, παράλληλα, να πάρει την ρεβάνς (5-3) και να κλείσει τη χρονιά νικηφόρα. Τα κορίτσια, λοιπόν, της ”Δόξας”, αν και προέρχονταν από βαριά ήττα στις ‘’Αμαζόνες’’ Θεσπρωτίας, ήταν αποφασισμένες για τη νίκη.

gunaikeio doxa finale 4

‘’Ψυχρολουσία’’ στο 7′

Παρότι το ξεκίνημα της ”Δόξας” ήταν δυνατό και αποφασιστικό, στο 7′, μετά από λάθος της Τζανοπούλου, η Γκιώξη σέντραρε και βρήκε τη Λευτεριώτη, η οποία με νέα σέντρα στην καρδιά της άμυνας, έδωσε την ευκαιρία στην Ποντικίου από κοντά να νικήσει την Κρανά, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα των ‘’Φαιάκων’’ (0-1).

Ωστόσο, το γκολ αυτό δεν πτόησε τα κορίτσια του Σταύρου Ευαγγελίδη, τα οποία αντέδρασαν, και δύο λεπτά αργότερα, η Τζιάρα έχασε διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ στο 13′ οι φιλοξενούμενες άγγιξαν το 0-2, όταν σε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια της Αρβανιτάκη και πάσα της στην Ποντικίου, η τελευταία από θέση βολής σούταρε, όμως, η Κράνα ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Η συνέχεια, μετά την παραπάνω φάση, ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα των Αμπελοκήπων, η οποία, παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο και συνδυάζοντας θέαμα και ουσία, έφτασε δίκαια στη μεγάλη νίκη. Ο δρόμος της… ανατροπής ξεκίνησε στο 15′, όταν η νεαποκτηθείσα Χριστοδούλου, στην πρώτη της φετινή εμφάνιση, με μπαλιά ‘’διαβήτη” βρήκε την Τάσιου, ενώ η τελευταία με εξαιρετική ενέργεια και φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έφερε το ματς στα.. ίσα, σημειώνοντας, παράλληλα, το πρώτο της γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (1-1).

Η πίεση της ”Δόξας” ήταν, πλέον, εμφανής, χάνοντας δύο ευκαιρίες με Τζιάρα και Δρακάκη στο 18′ και 20’ αντίστοιχα, ενώ οι επιθετικές προσπάθειές της καρποφόρησαν στο 22′, όταν από λάθος της Καλούλη, η Τζιάρα με μεγάλη ταχύτητα έφυγε από τον χώρο του κέντρου και με υποδειγματικό πλασέ έβαλε την ομάδα της στη θέση του ‘’οδηγού’’ (2-1).

Πέντε λεπτά αργότερα (26′), σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή, η Μάρκου με κοντινό σουτ έδωσε… αέρα δύο τερμάτων (3-1), σημειώνοντας, παράλληλα, το δεύτερο τέρμα της στο πρωτάθλημα.

Η ”Δόξα” σε όλο αυτό το 15λεπτο, ήταν πραγματική ”καταιγίδα”, μετατρέποντας το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο. Έτσι, εκτός από τα τρία γκολ, είχε άλλες δύο χαμένες ευκαιρίες, με πρωταγωνίστρια την Τζιάρα, η οποία αστόχησε στο 32′ (απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ η τερματοφύλακας και στο 40′ (σουτ ελάχιστα άουτ).

Ο επιθετικός ”χείμαρος” της ”Δόξας” δεν είχε σταματημό ούτε στο β’ ημίχρονο. Στο 53′ απευθείας εκτέλεση φάουλ της Τζιάρα, μόλις άουτ, ενώ στο 58′ η Μουρτσέκα από ευνοϊκή θέση έκανε αδύναμο σουτ.

Όπως, λοιπόν, εξελισσόταν το ματς, το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Έτσι, στο 65′, μετά από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια της Γκόγκου που τροφοδότησε την Τζιάρα, η τελευταία έπαιξε έξυπνα το 1-2 με την Τάσιου, ενώ τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε η Τζιάρα, που από το ύψος της μικρής περιοχής με εύκολο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Απίστευτη ευκαιρία για το 5-1 έχασε στο 68′ η αρχηγός της ομάδας Δρακάκη, όταν από σέντρα-σουτ της Τζιάρα, από θέση βολής αστόχησε. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, κι έτσι στο 74′, ύστερα από έξυπνη πάσα της Τσιούκρα στην Τάσιου, η τελευταία με σουτ ‘’βολίδα’’ από πλάγια θέση σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της Αντωνοπούλου, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε η Τζιάρα, η οποία, όμως, από κοντινή θέση, δεν πρόλαβε να πλασάρει.

Στο 80′, ο συνδυασμός Δρακάκη-Μάρκου και σουτ της τελευταίας, απέκρουσε σωτήρια η τερματοφύλακας, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η Μάρκου τροφοδότησε την επερχόμενη Τζιάρα, η οποία, δεν χαρίστηκε, ”γράφοντας” το 5-1, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, χατ-τρικ.

Δύο λεπτά αργότερα, συνδυασμός Τζιάρα- Δρακάκη και σέντρα της τελευταίας, έδωσε την ευκαιρία στην Τζιάρα με ωραία ενέργεια και υποδειγματικό πλασέ, να ”σφραγίσει” την εμφατική νίκη της ”Δόξας”, διαμορφώνοντας το τελικό 6-1, ενώ στο 88′ η Τάσιου με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Εύκολο το έργο των Κατή, Μπαλάκα, Δουμτσή (ΣΔ Φλώρινας)

”ΔΟΞΑ” ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ : Κρανά, Τζανοπούλου, Γκάνα, Πάντου (46′ Τζίλια), Παππά, Μουρτσέκα (56′ λ.τ. Τσιούκρα), Δρακάκη, Μάρκου, Χριστοπούλου (61′ Γκόγκου), Τζιάρα, Τάσιου.

*Πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και video με όλα τα γκολ και τις κυριότερες φάσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα sentra.com.gr αύριο το μεσημέρι

 

Αποτελέσματα

‘’Δόξα’’ Αμπελοκήπων – ΑΟ Κέρκυρα             6-1

ΠΑΟΚ Κοζάνης – ‘’Αμαζόνες’’ Θεσπρωτίας       1-14

Ρεπό Άρτα

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9η αγωνιστική)

1.’’Αμαζόνες’’ Θεσπρωτίας                  22          44-7

2.Κέρκυρα                                        11          14-13

3.ΠΑΟΚ Κοζάνης                               10           9-25

4. ‘’Δόξα’’ Αμπελοκήπων                      9         22-24

5.Άρτα (αποχώρησε)

 

Επόμενη αγωνιστική (2/4)

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ Κοζάνης

Άρτα – Δόξα Αμπελοκήπων δ.δ. (α.α. 0-3)

Ρεπό Αμαζόνες Θεσπρωτίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here