Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Γεννάνε όνειρα οι δρόμοι» στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.

Το Lemon Skates σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Εργαστήριο Κοινωνικών Σπουδών πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε μία ιστορική αναδρομή, μέσω της οποίας αναδείχθηκε η εξέλιξη του project πώς δηλαδή μία παρέα νέων εξελίχθηκε σε κοινότητα και πώς αυτή η κοινότητα σε μία μεγάλη και δεμένη οικογένεια.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αθλήτριες και αθλητές, φοιτήτριες και φοιτητές, μαθήτριες και μαθητές, αλλά και γονείς, σε κλίμα συγκίνησης, κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες γύρω από το εγχείρημα.

Τοποθετήσεις φυσικά πραγματοποίησαν και δύο σπουδαίες γυναίκες, η Μαρία Παπαλαμπροπούλου, υποψήφια Διδακτόρισσα του ΠΔΜ και Κοινωνική Λειτουργό στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς, αλλά και η Δόμνα Μιχαήλ, αντιπρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Κοινωνικών και Μεταναστευτικών Σπουδών.

Επίσης, παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους ABEC 52.100 | a film about Kastoria’s skateboarding, μια παραγωγή του lemon skates, ένα φιλμ αφιερωμένο στην Καστοριά και στην street κουλτούρα της.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον μουσικό, Αλέξανδρο Κίτσο, (μέλος του συγκροτήματος THE P.A.G.S) ερμηνεύοντας τον «Ακροβάτη».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο παρακάτω slideshow (Dimitris Dellios Photography)

Lemon UOWM

Ο Δημήτρης Νατσούλης για την προχθεσινή εκδήλωση:

Με οδηγό τα όνειρα και όχημα τα skate την Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου σε έναν χώρο εξαιρετικής πολιτιστικής σημασίας για την Καστοριά -αυτόν του μεγάλου αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας- γράφτηκε ιστορία.

Μαζί με το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του ΠΔΜ, αλλά και με το Εργαστήριο Κοινωνικών και Μεταναστευτικών Σπουδών παρουσιάσαμε μέσα σε κλίμα συγκίνησης την εκδήλωση «γεννάνε όνειρα οι δρόμοι», μία εκδήλωση που αποτελεί την σημαντικότερη στιγμή της πορείας μας και μία από τις σημαντικότερες στιγμές της street κουλτούρας της περιοχής μας γενικότερα.

Μπροστά σε ένα ακροατήριο ζωντανό και αφοσιωμένο, μπροστά σε μεγάλες αγωνίστριες και αγωνιστές αυτού του τόπου, μπροστά στην φοιτητική κοινότητα, μπροστά στα μικρά μας «λεμονάκια», μπροστά σε ανθρώπους που ταξίδεψαν από την Κοζάνη και την Βέροια αποκλειστικά και μόνο για να ακούσουν τη δική μας ιστορία… Οι λέξεις είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν την τιμή που νιώθουμε.

Όλα αυτά δε θα είχαν γίνει πραγματικότητα αν πρώτα δεν τα είχαμε ονειρευτεί. Δεν θα είχαν γίνει πραγματικότητα αν έστω και μία φορά είχαμε λυγίσει μπροστά στις αμέτρητες αμφισβητήσεις που βιώσαμε.

Αυτό που μας κρατάει όρθιους είναι το γεγονός ότι η κολεκτίβα μας έχει εξελιχθεί σε μία πραγματική οικογένεια, όπως αναδείχθηκε χαρακτηριστικά και από τις 12 ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν από διάφορες πρωταγωνίστριες και πρωταγωνιστές του εγχειρήματος. Σε αυτή γιορτή πολλοί δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Θέλουμε, επίσης, να εκφράσουμε κι’ ένα ξεχωριστό «ευχαριστώ» σε μία ακόμη υπέροχη γυναίκα, την Μαρία Παπαλαμπροπούλου, υποψήφια Διδακτόρισσα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Κοινωνική Λειτουργός στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Καστοριάς. Την ιστορική αυτή στιγμή την χρωστάμε και την αφιερώνουμε στην Μαρία.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλες/όλους/όλα και να θυμάστε… Μόνο στα όνειρά μας είμαστε ελεύθεροι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here