Αμφότεροι είναι φαβορί για το «τρίποντο» στις εντός έδρας κόντρες τους με «Κεραυνό» Χιλιοδένδρου και Κάστορα, αντίστοιχα.

Του Δαμιανού Δέλλιου

Αποδοτική προβλέπεται η μέρα για τον «Μέγα Αλέξανδρο»…

Έχοντας η Καλλιθέα περάσει νικηφόρα (1-2) από τη Μεσοποταμία στην κόντρα της με την «Αστραπή», χάρη στο οποίο 18ο «τρίποντό» της δημιούργησε συνθήκες ευνοϊκές για να κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, σε αυτό που προσβλέπει στη σαββατιάτικη εντός έδρας αναμέτρησής της με αντίπαλο τον τρίτο από τη βάση της βαθμολογίας «Κεραυνό» Χιλιοδένδρου, δεν είναι άλλο από το να προσθέσει στο ενεργητικό της τρεις «φρέσκους» πόντους, ώστε να διατηρήσει το +3 από τον «Ηρακλή» Πολυκάρπης.

Στην έκτη, λοιπόν, «στροφή» πριν τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν, ο «Μέγας Αλέξανδρος» με βάση το τρίπτυχο «πάθος, δύναμη, ορθολογικός τρόπος ανάπτυξης στο γήπεδο» θα επιζητήσει τη νίκη στην κόντρα του με τον «Κεραυνό», προκειμένου να διατηρηθεί μόνος του στο «Έβερεστ» της βαθμολογίας, κάτι, άλλωστε, που αναμένεται- πλην συνταρακτικού γεγονότος- να συμβεί- ενώ, σύμφωνα με τη γνώμη των πολλών, οι «ερυθροκίτρινοι» του Δημήτρη Ζαρογιάννη, για να ελπίζουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχουν «σύμμαχο» τη θεϊκή δύναμη.

Συνεπώς, η στοιχηματική μας πρόταση, ακολουθώντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί νίκης της ομάδας της Καλλιθέας σε αυτό το ματς, δεν θα αποκλίνει από αυτήν, με αποτέλεσμα το σημείο που θα συστήσουμε να αφορά τον «άσο» και στο… καπάκι το «over».

Τέλος, να θυμίσουμε, ότι στον α’ γύρο ο «Μέγας Αλέξανδρος» είχε νικήσει στο Χιλιόδενδρο τον «Κεραυνό» με σκορ 0-7.

Με… αέρα Κυπελλούχου ο «Ηρακλής» υποδέχεται στο… σπίτι του τον Κάστορα

Η ομάδα της Πολυκάρπης «θωρακισμένη» πλέον με τον τίτλο της «Κυπελλούχου 2018», τον οποίο κατέκτησε το περασμένο Σάββατο νικώντας στον Τελικό του 40ου θεσμού της Ε.Π.Σ.Κ. με 2-1 την «Ομόνοια» Βογατσικού,  θα υποδεχθεί στο… σπιτικό της τον Κάστορα, σε ένα παιχνίδι που έχει «μάτια» μόνο για το «τρίποντο», ώστε-  κάνοντάς το «κτήμα» της- να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της απομένουν για να πιάσει και να προσπεράσει τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία «Μέγα Αλέξανδρο».

Τα προγνωστικά, εν προκειμένω, σε αυτό το ματς, θέλουν τους «πράσινους» του Ρούλη Κυβεντίδη να επικρατούν- εύκολα ή δύσκολα- των «βυσσινί» του Παναγιώτη Αντωνίου, γι’ αυτό κι εμείς θα ακολουθήσουμε τη γνώμη όσων ισχυρίζονται πως οι «κάστορες» δεν έχουν καμία τύχη σε αυτό το παιχνίδι και θα προτείνουμε για στοιχηματισμό το σημείο «1», θυμίζοντας, παράλληλα, ότι στον α’ γύρο ο «Ηρακλής» είχε περάσει νικηφόρα από το γήπεδο της Χλόης, όπου επικράτησε, τότε, του Κάστορα με σκορ 3-7.

Πολλά αγωνιστικά… μποφόρ αναμένεται να έχει το ματς «Ομόνοια» Βογατσικού- Παναργειακός

Μπορεί οι «αρκούδες» του Βογατσικού να μην κατάφεραν να κάνουν πράξη το όνειρό τους στον 40ο Τελικό  Κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Κ. και γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 1-2 από τον «Ηρακλή» Πολυκάρπης να έχασαν την ευκαιρία να γράψουν μια σελίδα με «χρυσά» γράμματα στο βιβλίο του συλλόγου τους, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι φιλοδοξίες τους για τη συνέχιση της αξιοπρεπέστατης παρουσία τους στη φετινή σεζόν σταματάνε έπειτα από το γεγονός αυτό.

Έτσι, θέλοντας να επανέλθουν με νίκη στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, φιλοξενούν το Σάββατο στη… φωλιά τους τον τρίτο στη βαθμολογία Παναργειακό, που προέρχεται από δύο συνεχόμενα «τρίποντα» με «Κεραυνό» Χιλιοδένδρου (2-0) και «Γράμμο» Μαυροχωρίου (3-0), στα οποία παιχνίδια όμως, δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και περιορίστηκε απλά να προσθέσει τους βαθμούς της νίκης στο ενεργητικό του.

Τη νίκη, λοιπόν, από τη μία, θα επιδιώξουν οι «κυανοκίτρινοι» του Θόδωρου Ποντίκη, ώστε να επανέλθουν σε ρυθμούς πρωταθλήματος με χαμόγελα, αλλά, παράλληλα, να διατηρήσουν και την απόσταση των πέντε βαθμών που τους χωρίζουν από την 6η θέση, το «τρίποντο, ωστόσο, από την άλλη, θα επιζητήσουν και οι «κοκκινόμαυροι» του Δημήτρη Λαζαρίδη, αλά αυτή τη φορά με γνώμονα να παίξουν και καλή μπάλα, γι’ αυτό κι εμείς, γνωρίζοντας τις δυνατότητες που έχουν οι δύο ομάδες να ικανοποιήσουν από πλευρά θεάματος τον κόσμο που θα παρακολουθήσει το συγκεκριμένο ματς, αναφέρουμε στον τίτλο του αφιερώματος τη φράση «πολλά αγωνιστικά… μποφόρ».    

Αναφορικά, τώρα, με την πρότασή μας για στοιχηματισμό, επειδή πιστεύουμε πως θα γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο των προσδοκιών όσων θα σπεύσουν να το παρακολουθήσουν, θα συστήσουμε το «over» και για έναν επιπλέον λόγο, που έχει να κάνει με τη διαφοροποίησή μας με το «under» του α’ γύρου, οπότε ο Παναργειακός είχε επικρατήσει της «Ομόνοιας» στο Άργος Ορεστικό με 1-0.

Εύκολο αναμένεται να είναι το… έργο της «Αστραπής» στο Καλοχώρι

Υπάρχουν στιγμές, για την απαρίθμηση στοιχείων σε έναν επικείμενο αγώνα, όπως, καληώρα, αυτός του Σαββάτου ανάμεσα στον γηπεδούχο ΠΑΟ Καλοχωρίου και την «Αστραπή» Μεσοποταμίας , που η δημοσιογραφική πένα μοιάζει τόσο περιττή και άχρηστη όσο το καλοριφέρ σε περίοδο καύσωνα.

Οι «κιτρινόμαυροι», λοιπόν, του Γιώργου Σαββίδη, που την περασμένη αγωνιστική γνώρισαν την ήττα (1-2) στην έδρα τους από τον «Μέγα Αλέξανδρο» στο ντέρμπι της 20ης «στροφής» της τρέχουσας σεζόν,  παρότι, από τη μία, το βαθμολογικό ενδιαφέρον τους  είναι περιορισμένο πλέον, από την άλλη, ωστόσο, δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να προκύψει μια δεύτερη συνεχόμενη «λαβωματιά» στο πρεστίζ της ομάδας τους, στο ματς με τον ουραγό ΠΑΟ Καλοχωρίου.

Έτσι, προς αποφυγήν ενός νέου «στραβοπατήματος», που, αναντίρρητα, θα πλήξει το γόητρό τους, θα πάνε στο γειτονικό Καλοχώρι με σκοπό να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους. Συνεπώς, βάσει της μεγάλης αγωνιστικής απόστασης που τους χωρίζει από τους αντιπάλους τους, έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, με αποτέλεσμα το γεγονός αυτό από μόνο του να μας οδηγεί στην κατεύθυνση να προτείνουμε για στοιχηματισμό το σημείο «2», θυμίζοντας, επιπλέον, πως στον α’ γύρο η «Αστραπή» είχε επικρατήσει του ΠΑΟ στη Μεσοποταμία με σκορ 6-0.

«Εκδίκηση» για την ήττα του με σκορ 0-4 στον α’ γύρο θέλει να πάρει ο Νταηλάκης στο Μαυροχώρι

Μπορεί οι μνήμες να μην είναι «νωπές» από τη βαριά ήττα (0-4) των «κυανόμαυρων» στην έδρα τους από τον «Γράμμο» Μαυροχωρίου στον α’ γύρο, ωστόσο, εκείνο το «κάζο» δεν το έβγαλαν ποτέ από το μυαλό τους και συνεχίζει να τους απασχολεί μέχρι σήμερα.

Έτσι, με στόχο να πάρουν το «αίμα» τους πίσω για εκείνη τη «στραβοτιμονιά» ολκής, θα παραταχθούν το Σάββατο στο γήπεδο του Μαυροχωρίου κόντρα στον τοπικό «Γράμμο», προκειμένου, από τη μία, να κάνουν τις νίκες τους δύο σε δεύτερο συνεχές παιχνίδι εκτός έδρας, ενώ, από την άλλη, να διατηρήσουν την 6η  θέση στον πίνακα της βαθμολογίας.

Το γεγονός αυτό, πάντως, ότι, δηλαδή, ο Νταηλάκης θέλει να… ξεπλύνει τη ντροπή  για τη βαριά του ήττα στον α’ γύρο, είναι κάτι που γνωρίζουν οι «κυανόλευκοι» του Βασίλη Αναγνωστόπουλου και δηλώνουν πως έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, ώστε η εμφάνισή τους στη σαββατιάτικη αναμέτρηση να είναι εφάμιλλη με εκείνη του α’ γύρου και ικανή να αποτρέψει τους «κυανόμαυρους» του Γιάννη Τσεμπερίδη να κάνουν τις βλέψεις τους πράξη.

Σχετικά, τώρα, με τη στοιχηματική μας πρόταση, ορμώμενοι από το κίνητρο των δύο ομάδων για τη νίκη, αλλά και βασιζόμενοι στη δυναμική που απορρέει από τα ρόστερ του, θα συστήσουμε το «over», καθότι πιστεύουμε πως το ματς θα έχει περισσότερα των δύο γκολ.

Τη νίκη για το… πρεστίζ θέλει η «Δόξα» Κορησού, το «τρίποντο» για να αναπνεύσει βαθμολογικά η Α.Ε. Γραμμοχωρίων

Έχοντας οι «μαυραετοί» του Σπύρου Μηλιάτη και τα «ελάφια» του Μπάμπη Θεοχάρη ανοιχτούς… λογαριασμούς από τον α’ γύρο, οπότε το ισόπαλο 0-0 στο γήπεδο των Μανιάκων τους είχε χαρίσει από έναν βαθμό, καλούνται το Σάββατο να λύσουν τις όποιες διαφορές έχουν μεταξύ τους, σε ένα παιχνίδι που, αναντίρρητα, το βαθμολογικό κίνητρο για τη νίκη είναι υψηλότερο από πλευράς της Α.Ε. Γραμμοχωρίων, μιας και, ως γνωστόν, «καίγεται» για τη συγκομιδή πόντων στην προσπάθεια που καταβάλλει να παραμείνει στην κατηγορία.

Αναφορικά, τώρα, με την ψυχολογία των παικτών των δύο ομάδων, αλήθεια είναι, ότι οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε καλύτερη «φάση» απ’ ό, τι οι φιλοξενούμενοι, οι πρώτοι γιατί προέρχονται από νίκη με 4-2 επί του ΠΑΟ Καλοχωρίου στο πλαίσιο της περασμένης αγωνιστικής και οι δεύτεροι επειδή γνώρισαν την ήττα στην έδρα τους με σκορ 0-2 από τον «Ηρακλή» Πολυκάρπης.         

Στη συγκεκριμένη, τέλος, αναμέτρηση, αυτό που πιστεύουμε πως θα μετρήσει, δεν είναι άλλο από το πόσο αποφασισμένοι θα παρουσιαστούν οι δύο αντίπαλοι για τη νίκη, κάτι που από πλευράς «ελαφιών» αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους δείγματα αποφασιστικότητας, για τούτο κι εμείς, λαμβάνοντας υπόψη πως οι παίκτες του Μπάμπη Θεοχάρη θα μπούνε στο γήπεδο «ντοπαρισμένοι» ψυχολογικά, αλλά κι επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα παίζουν καλό ποδόσφαιρο, θα προτείνουμε για στοιχηματισμό το σημείο «2», ελέω, φυσικά, και της μεγάλης ανάγκης της Α.Ε. Γραμμοχωρίων για το «τρίποντο».

«Ορέγονται» και πάλι βαθμούς οι «μαυραετοί» των Αμπελοκήπων, φιλοξενώντας στην έδρα τους τον Κρόνο

Έχοντας η «Δόξα» Αμπελοκήπων μάθει στα… σύκα στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, προσθέτοντας στο ενεργητικό της επτά βαθμούς, χάριν των οποίων ανέβηκε στην 8η θέση,  αυτό που θα επιδιώξει να κάνει το Σάββατο στο γήπεδό της φιλοξενώντας τον Κρόνο, δεν είναι άλλο από το συνεχίσει να διαβαίνει στον δρόμο που οδηγεί στις επιτυχίες.

Από την άλλη, στο… στρατόπεδο των «κυανόλευκων» του Παναγιώτη Μπαμπούλη, που την περασμένη αγωνιστική γνώρισαν την ήττα (1-2) στην Κολοκυνθού από τον Νταηλάκη, με αποτέλεσμα να χάσουν την ευκαιρία να βάλουν στραβά το «καπέλο» αναφορικά με την παραμονή τους στην κατηγορία, το εν λόγω ματς το χαρακτηρίζουν ως «κομβικής σημασίας», μιας και από την έκβασή του θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο θα συνεχίσουν να ζούνε κάτω από καθεστώς πίεσης.

Μεγαλύτερο, εντέλει, κίνητρο για τη νίκη έχει ο Κρόνος σε αυτή την αναμέτρηση, φέροντας, παράλληλα, στη μνήμη του και την ήττα (1-2) στο γήπεδό του από τη «Δόξα» στον α’ γύρο, με συνέπεια τα δύο αυτά στοιχεία να μας οδηγούν στην κατεύθυνση να του δώσουμε ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Έτσι, η πρότασή μας για στοιχηματισμό, αφορά το σημείο «Χ».  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here