Όλοι αντιλαμβανόμαστε το “ακριβό” διαφορετικά. Ωστόσο, ίσως να μην γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά εκπληκτικά πράγματα σε υγρή μορφή που κοστίζουν πολύ περισσότερο από ο,τι μπορούμε να φανταστούμε.

Ποια είναι όμως τα πιο ακριβά υγρά στον κόσμο;

15. Μπλάνκο – 40 ευρώ/ λίτρο

Το μπλάνκο μας βοηθάει να διορθώσουμε τα λάθη που γράφουμε στο χαρτί. Σήμερα, αυτό το προϊόν έχει πολλές χρήσεις: μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε μοναδικές δημιουργίες, να προσθέσουμε γκλίτερ και να κάνουμε χειροτεχνίες. Τα συστατικά (διαλύτης νάφθα, ορυκτά αλκοολούχα στοιχεία, διασκορπιστικά και αρώματα) που περιέχει το μικρό μπουκάλι το καθιστούν τόσο ακριβό.

14. Πενικιλίνη – 60 ευρώ/ λίτρο

Η πενικιλίνη είναι μια μεγάλη ομάδα αντιβιοτικών που περιλαμβάνει πενικιλλίνη V, πενικιλλίνη G, βενζαθίνη πενικιλλίνη και προκαϊνη πενικιλλίνη. Η πενικιλίνη χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία διαφόρων λοιμώξεων.

13. Αιθέριο έλαιο Πατσουλί – 164 ευρώ/ λίτρο

Αυτό το ακριβό αιθέριο έλαιο παράγεται από τα φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα του φυτού πωγωνοστήμονας. Το λάδι λειτουργεί ως αντισηπτικό, βοηθώντας στην αντιμετώπιση του πυρετού, των μυκητιασικών λοιμώξεων και της πέτρας στα νεφρά. Επίσης, καταπολεμά την κακή οσμή του σώματος.

12. Ανθρώπινο αίμα – 360 ευρώ/ λίτρο

Το σώμα ενός ενηλίκου έχει περίπου 5 λίτρα αίμα και αποτελείται από πλάσμα και κύτταρα. Το σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αίμα. Πολλοί άνθρωποι δωρίζουν αίμα, αλλά η επεξεργασία και η αποθήκευση του αίματος είναι ακριβή διαδικασία.

11. Γάμμα υδροξυβουτυρικό οξύ – 597 ευρώ/ λίτρο

Το γάμμα υδροξυβουτυρικό οξύ είναι γνωστό και ως 4-υδροξυβουτανοϊκό οξύ και χρησιμοποιείται κυρίως για την θεραπεία της αυπνίας, της καταπληξίας και του αλκοολισμού. Είναι προϊόν κρασιού, εσπεριδοειδών και ζύμωσης βόειου κρέατος. Η πώλησή του είναι παράνομη σε πολλές χώρες.

10. Μανό – 595 ευρώ/ λίτρο

Αυτή είναι η τιμή της Essie, της εταιρίας που πουλάει μερικά από τα ανθεκτικά και καλά μανό στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά ακόμα μανό υψηλότερης ποιότητας και πιο ακριβά.

9. Μαύρο μελάνι εκτυπωτή – 643 ευρώ/ λίτρο

Πρόκειται για μελάνια υψηλής ποιότητας από γνωστές εταιρίες. Οι εταιρίες ξοδεύουν πολλά χρήματα για την έρευνα και την ανάπτυξη υψηλότερης ποιότητας μελανιών.

8. Υδράργυρος – 800 ευρώ/ λίτρο

Ο υδράργυρος είναι το μοναδικό μέταλλο που παραμένει υγρό σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποιείται κυρίως στην παρασκευή θερμομέτρων. Επίσης, χρησιμοποιείται και στην παραγωγή μετάλλων και την γεωργία.

7. Ινσουλίνη – 3.540 ευρώ/ λίτρο

Η ινσουλίνη παράγεται φυσιολογικά από το πάγκρεας. Ισορροπεί τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και βελτιώνει τον μεταβολισμό. Η ινσουλίνη είναι το βασικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του διαβήτη.

6. Chanel No.5 – 6.297 ευρώ/ λίτρο

Το θρυλικό άρωμα είναι γνωστό σε όλους. Βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά το 1922 και από τότε βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις. Τα σπάνια πέταλα λουλουδιών και το άρωμα μια σπάνιας ρίζας είναι που το κάνουν τόσο ακριβό.

5. Αίμα πεταλοκαβουριών – 14.390 ευρώ/ λίτρο

Το αίμα αυτού του καβουριού δεν περιέχει αιμοσφαιρίνη. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιούν αιμοκυανίνη, που το κάνει μπλε. Όταν παθογόνοι μικροοργανισμοί ή βακτηρίδια μπαίνουν σε αυτό, το αίμα θρομβώνεται πολύ γρήγορα. Είναι πολύ χρήσιμο στην φαρμακολογία για την ανίχνευση ενδοτοξινών σε ιατρικές εφαρμογές.

4. LSD – 29.510 ευρώ/ λίτρο

Αυτή η επικίνδυνη ημισυνθετική ψυχοδραστική ουσία ήταν πολύ δημοφιλής στους χίπις. Σήμερα, το LSD απαγορεύεται σε όλες σχεδόν τις χώρες.

3. Δηλητήριο βασιλικής κόμπρας – 36.670 ευρώ/ λίτρο

Η βασιλική κόμπρα είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φίδια στον κόσμο. Μια μονό δαγκωματιά είναι αρκετή για να σκοτώσει έναν μεγάλο ελέφαντα. Το δηλητήριό της είναι χρήσιμο για την παραγωγή φαρμάκων και μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία του Αλτσχάιμερ, του Πάρκινσον, της σχιζοφρένειας και της κατάθλιψης.

2. Το δηλητήριο του σκορπιού – 935.000 ευρώ/ λίτρο

Η πρωτεΐνη στο δηλητήριο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενειών, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η φλεγμονώδης νόσο του εντέρου. 1.Το πιο ακριβό αλκοόλ του κόσμου – 9.620.000 ευρώ/ λίτρο

1.Το πιο ακριβό αλκοόλ του κόσμου – 9.620.000 ευρώ/ λίτρο

Αυτή είναι η τιμή του D’Amalfi Limoncello Supreme. Το ποτό παρασκευάζεται από λεμόνια από τους λόφους του Αμάλφι στην Ιταλία. Ωστόσο, αυτό που το κάνει τόσο ακριβό είναι τα 3 διαμάντια 13 καρατίων που υπάρχουν στον λαιμό του μπουκαλιού. Ακριβώς στην μέση υπάρχει ένα σπάνιο διαμάντι 18,5 καρατίων.

Πηγή: newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here