Τον Άγιο Δημήτριο τον εκ Σαμαρίνης τίμησε και εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στις 8 και 9 Ιουλίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού.

Στις 8 Ιουλίου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, των Διακόνων και πλήθους πιστών χριστιανών.
Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσφορά των Νεομαρτύρων στην Ορθοδοξία και στην Πατρίδα και παρότρυνε το εκκλησίασμα να τιμάει πάντοτε του Αγίους Νεομάρτυρες.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, από τον Μορφωτικό Σύλλογο «Ορεστίς» και τον Σύλλογο Σαμαριναίων του Νομού Καστοριάς.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου το πρωί, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Επισκόπου της εν Καστορία Εκκλησίας, με τη συμμετοχή των Ιερέων και των Διακόνων.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής και συγκεκριμένα στον διάλογο του πνεύματος της πονηρίας με τον Χριστό «τι ημίν και σοι, Ιησού υιέ του Θεού».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης και Γεωργίου του Καστοριέως, πέριξ του Ιερού Ναού.

Agios_Dimitrios_Samarinis001.jpg

Agios_Dimitrios_Samarinis002.jpg

Agios_Dimitrios_Samarinis007.jpg

Agios_Dimitrios_Samarinis005.jpg

Agios_Dimitrios_Samarinis004.jpg

Agios_Dimitrios_Samarinis008.jpg

Agios_Dimitrios_Samarinis011.jpg

Agios_Dimitrios_Samarinis015.jpg

Agios_Dimitrios_Samarinis016.jpg

Agios_Dimitrios_Samarinis019.jpg

Πηγή: imkastorias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here