Αίτημα του Συλλόγου Λογιστών Καστοριάς για μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας φορολογικών δηλώσεων

Προς:          1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΧΡΗΣΤΟ

                            ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ

                             ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟ

                        2) ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

                             Κ.ΠΙΤΣΙΛΗ

            Κοινοποίηση:

  1. Βουλευτή Ν. Καστοριάς κα ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
  2. Βουλευτή Ν. Καστοριάς κ. ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ ΖΗΣΗ
  3. Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Αίτημα μετάθεσης της καταληκτικής  ημερομηνίας υποβολής

φορολογικών δηλώσεων έτους 2019

          Κύριοι Υπουργοί – κύριε Διοικητά

          Σίγουρα δεν θα ακουστεί σαν νέο στα αφτιά σας το πρόβλημα που υπάρχει και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, με τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Όπως επίσης δεν θα σας ξαφνιάσει η «είδηση» της δυσχερούς κατάστασης στην οποία βρίσκεται το σύνολο του λογιστικού κλάδου, σε ό,τι έχει να κάνει με τον φόρτο εργασιών, τόσο των ετήσιων καθιερωμένων, όσο και των νέων διαρκώς εμφανιζόμενων υποχρεώσεων που απορρέουν από την ανάγκη υλοποίησης των μέτρων κοινωνικής στήριξης, στα πλαίσια της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

          Δεν είμαστε οι πρώτοι, και ασφαλώς δεν θα είμαστε και οι τελευταίοι, οι οποίοι θα επισημάνουν για άλλη μια φορά την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΗΣ της μετάθεσης της καταληκτικής  ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων έτους 2019 και μέχρι την 29η του Σεπτέμβρη. Οι λόγοι, εκτός από πρακτικοί (εν συντομία: διορθώσεις αποκλίσεων ΜΥΦ και ορθή σύνταξη Ε3 των επιχειρήσεων, σωρεία  δηλωτικών υποχρεώσεων ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΡΓΑΝΗ, ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ, MY BUSINESS SUPPORT, covid ενοικίων, διαρκής δυσλειτουργία του ΤΑXIS, μη ανταπόκριση των φορολογούμενων λόγω των κυβερνητικών εξαγγελιών για μείωση της προκαταβολής κλπ) είναι και ανθρώπινοι.

          Είναι γνωστό και αποδεκτό από όλους, ακόμη και από εσάς, ότι στις δύσκολες συνθήκες που πέρασε η χώρα και η κοινωνία μας, πέρα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης, εάν δεν υπήρχαν οι λογιστές, δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Στο διάστημα της «καραντίνας» και του lock down, ήμασταν πρώτοι στη γραμμή της οικονομικής και κοινωνικής στήριξης της χώρας. Χωρίς ώρες ξεκούρασης, χωρίς Κυριακές και αργίες, χωρίς προσωπικό χρόνο, με άμεσο πάντα τον κίνδυνο προσβολής από τον ιό (να σας θυμίσουμε ότι η Καστοριά ήταν η «κόκκινη» περιοχή σε ό,τι έχει να κάνει με την αναλογία των κρουσμάτων και εξακολουθεί να υποφέρει και να αγωνίζεται για το καλύτερο).

          Θεωρούμε ότι ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ τον απαραίτητο χρόνο, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (δεδομένου ότι το σύστημα άνοιξε μέσα στον Απρίλιο, χωρίς ωστόσο να είναι πλήρως λειτουργικό – ακόμη και σήμερα υπάρχουν εκκρεμότητες ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ), ώστε να μπορέσουμε με ηρεμία και συγκέντρωση να ολοκληρώσουμε τις εργασιακές υποχρεώσεις μας, χωρίς ασφυκτικές προθεσμίες, χωρίς την απειλή των δυσβάσταχτων προστίμων τόσο για τις επιχειρήσεις – πελάτες μας όσο και για εμάς τους ίδιους. Κρίνεται απαραίτητη η προστασία της υγείας μας, σωματικής, πνευματικής, ψυχικής, και η διαφύλαξη της δομής των οικογενειών μας.

          Πιστεύουμε πως, αν και όχι πρωτότυπες οι απαιτήσεις μας, είναι ΣΟΒΑΡΕΣ, ΚΑΙΡΙΕΣ και ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ για την αντιμετώπιση των επερχόμενων εξελίξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here