ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ   ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER  ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εντάσσονται 28 νέες  προτάσεις  από την Β΄ πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  προϋπολογισμού  4.456.925 ευρώ.

Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξασφαλίζονται τα αναγκαία επιπλέον κονδύλια για την ένταξη όλων των επενδυτικών σχεδίων της  Β΄ προκήρυξης του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ .

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο προϋπολογισμός του τοπικού  μας προγράμματος  ανέρχεται στο ποσό  των 9.429.108  ευρώ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD/LEADER θα υλοποιηθούν  17  έργα   δημόσιου χαρακτήρα προϋπολογισμού 1.107.026 ευρώ  και  42   ιδιωτικές επενδύσεις   προϋπολογισμού  8.322.082  ευρώ.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του προγράμματος CLLD/LEADER, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, κα Καλλιόπη Κυριακίδου, είναι σημαντικό το επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας και ιδιαίτερα στην τωρινή συγκυρία.

H ANAΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΕ ΟΤΑ συνεχίζει την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, ολοκληρώνοντας όλες τις διαδικασίες της εφαρμογής του γρήγορα και αποτελεσματικά. Η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει αυτό το ενδιαφέρον έμπρακτα καθώς συνέβαλλε στο να εξασφαλιστεί η διεξαγωγή της 2ης προκήρυξης, γεγονός που μόνο δύο Αναπτυξιακές στην Ελλάδα πραγματοποίησαν, και επιπλέον, ενίσχυσε τη 2η προκήρυξη με 600.000€.  Σήμερα, μετά και από την θετική απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην αίτηση μας για την έγκριση υπερδέσμευσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλύψουμε όλες τις προκρινόμενες αιτήσεις.

Τα  νέα επενδυτικά σχέδια  αφορούν όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας. Ειδικότερα, θα ενισχυθούν επενδύσεις  στον τομέα του  τουρισμού   για  δημιουργία και εκσυγχρονισμό  τουριστικών εγκαταστάσεων, στον τομέα της μεταποίησης  για  δημιουργία και εκσυγχρονισμό μονάδων μεταποίησης αγροτικών προιόντων, επενδυτικά σχέδια στις βιοτεχνίες επεξεργασίας ξύλου,  παραγωγής και επεξεργασίας μαρμάρου, τροφίμων, επεξεργασίας δερμάτων κλπ.

Αυξημένο υπήρξε  και το ενδιαφέρον  σε επενδύσεις  παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης, στις υπηρεσίες υγείας και χημικών αναλύσεων, ενώ εντάχθηκαν και δυο καινοτόμα σχέδια συνεργασίας  μεταξύ επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here