Άμεσα λύθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι Καστοριανοί φοιτητές σε στρατιωτικές σχολές, έπειτα από την  έντονη διαμαρτυρία του δημάρχου Άργους Ορεστικού, Πάνου Κεπαπτσόγλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έληξε το καθεστώς της ιδιότυπης και αυθαίρετης «καραντίνας» στην οποία υποχρεώθηκαν οι φοιτητές της Καστοριάς, της Ξάνθης και της Αργολίδας. 

Όπως σημείωσε χθες ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου: «Στις περιοχές που πλήρωσαν ακριβά την έξαρση της πανδημίας, επέδειξαν ωριμότητα και μέγιστη ατομική ευθύνη και βγήκαν νικήτριες αξίζουν, πρώτα και πάνω από όλα, θερμά συγχαρητήρια. Φαινόμενα κοινωνικού στιγματισμού και αποκλεισμοί αποτελούν προσβολή για μια σύγχρονη κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη. Χρέος όλων μας ο εξοβελισμός τέτοιων φαινομένων».

Η επιστολή

Περιστατικά κοινωνικού στιγματισμού σε φοιτητές που προέρχονται από περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι με την επιστροφή τους στις στρατιωτικές σχολές,  φοιτητές που κατάγονται από τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Αργολίδας τυγχάνουν μιας ιδιαίτερα άσχημης συμπεριφοράς από τους συμφοιτητές και τους καθηγητές τους.

Με αφορμή το γεγονός ότι οι παραπάνω περιοχές εμφάνισαν πολλά κρούσματα κορωνοϊού, τα παιδιά αντιμετωπίζονται με κοινωνικό στιγματισμό και απομόνωση, επιφέροντάς τους πρόσθετη  ψυχολογική πίεση.

Όπως αντιλαμβάνεστε τα περιστατικά αυτά εγείρουν σοβαρούς κοινωνικούς προβληματισμούς και απαιτούν ισχυρές συστάσεις προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα σύγχρονων “Σπιναλόγκα“, πόσω μάλλον για περιοχές που πλήρωσαν βαρύ το τίμημα της πανδημίας, συμμορφώθηκαν απόλυτα στις οδηγίες των αρμοδίων και εμφανίζουν πλέον αρνητικό επιδημιολογικό αποτύπωμα.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου: «Στις περιοχές που πλήρωσαν ακριβά την έξαρση της πανδημίας, επέδειξαν ωριμότητα και μέγιστη ατομική ευθύνη και βγήκαν νικήτριες αξίζουν, πρώτα και πάνω από όλα, θερμά συγχαρητήρια. Φαινόμενα κοινωνικού στιγματισμού και αποκλεισμοί αποτελούν προσβολή για μια σύγχρονη κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη. Χρέος όλων μας ο εξοβελισμός τέτοιων φαινομένων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here