ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Συνάδελφοι με την αναστολή εργασίας συναδέλφων που δεν έχουν  εμβολιαστεί  δημιουργείται σοβαρό οικονομικό πρόβλημα  στους ίδιους και στις οικογένειές τους, αλλά και  προβλήματα  θα προκύψουν  από σήμερα κιόλας  σε τμήματα και κλινικές, προβλήματα που θα έχουν επιπτώσεις και στους ασθενείς όταν κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει, με τις άδειες μας για μία ακόμη φορά να έχουν ανασταλεί και το Διοικητή  του νοσοκομείου ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ότι ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ  τον απαράδεκτο, κατασταλτικό και διασπαστικό νόμο.

Ο νόμος της υποχρεωτικότητας δεν αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους!

Χρησιμοποιείται ως άλλοθι, για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας. Αποτελεί διασπαστικό μέτρο, εξευτελίζει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων που όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως μέσα στην πανδημία  έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, εξουθενωμένοι, για να σταθούν όρθια τα ξεχαρβαλωμένα  νοσοκομεία, καλλιεργεί το φόβο, την ανασφάλεια για το αύριο, μπροστά στα δύσκολα που έρχονται.

Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητά μας.

Για μια ακόμη φορά  η πανδημία και η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ   για να ενισχυθεί  ο Ιδιωτικός τομέας Υγείας και η κυβέρνηση  ξαναμπουκώνει με χρήμα τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τους κλινικάρχες.

Το κατασταλτικό αυτό μέτρο είναι προάγγελος του  νομοσχεδίου  που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση για το “ΝΕΟ ΕΣΥ” με την μαζική είσοδο ιδιωτών στα νοσοκομεία, τις ΣΔΙΤ, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών, το κλείσιμο νοσοκομείων, την  ακόμα πιο βαθιά εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Αποτελεί προαπαιτούμενο, μαζί με το νόμο για τα  εργασιακά και τα  10ωρα, την καταστολή και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης,  μαζί με το νομοσχέδιο για την  ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης ώστε να απελευθερωθούν χρήματα από το “Ταμείο Ανάκαμψης” για να δοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους των  πράσινων και ψηφιακών “επενδύσεων”.

Μόνο με τους αγώνες μας, ενωμένοι, μπορούμε να αποτρέψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Διεκδικούμε:

1. Να παρθούν πίσω οι αναστολές των συναδέλφων.
  2. Πρόγραμμα μαζικού δωρεάν εμβολιασμού για όλο το λαό με αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για εκούσιο εμβολιασμό , η οποία θα βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται. Πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση εμβολιασμένων.
  3. Εδώ και τώρα μόνιμες προσλήψεις στα Νοσοκομεία, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  4. Να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης, επέκτασης των ΣΔΙΤ και συγχώνευσης των μονάδων Υγείας.
  5. Να επιταχθεί ο Ιδιωτικός Τομέας Υγείας και να ενταχθεί μαζί με το προσωπικό του σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της προστασίας της υγείας του λαού.

Η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη οργάνωσης με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση συνδικάτων στη ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην πλατεία ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!