Αγαπητοί συνδημότες

📌Εδώ και τρία χρόνια γίνεται μια μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια ώστε να καθιερώσουμε την περιοχή μας ως ένα σταθερό σημείο αναφοράς στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας. Μέσα από τη συνεργασία μας με ανθρώπους που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στον πολιτισμό, εκπονούμε ένα πρόγραμμα πολυθεματικό και πολυεπίπεδο με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος, θέτοντας ισχυρές βάσεις και δημιουργώντας μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τον ακριτικό μας Δήμο. Το πλήθος των δράσεων, η ποιότητά τους, η διασπορά, η διάρκεια, η συνεργασία με κορυφαίους φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι σπουδαίες καλλιτεχνικές ομάδες που μας επισκέπτονται, η έναρξη της συνεργασίας με πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα μουσικά σχολεία, οι ημερίδες, τα συμπόσια, η αξιοποίηση και η ανάδειξη των τοπίων, η βιωσιμότητα και οι περιβαλλοντικές δράσεις καθώς και πλήθος άλλων εκδηλώσεων να είστε σίγουροι πως είναι μόνο η αρχή. Προχωράμε μεθοδικά και το προσεχές διάστημα στην αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, στην ενίσχυση του αγροτουρισμού αλλά και την ένταξη νέων τεχνολογιών προς αυτή την κατεύθυνση.
📌Προ διμήνου το Φεστιβάλ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς όλους τους δημότες και μη, για την ένταξή τους στο φετινό πρόγραμμα. Το ίδιο έπραξε και πέρσι. Δόθηκε μάλιστα και παράταση υποβολής. Λάβαμε πλήθος προτάσεων. Πιστοί στην αρχή της συμπεριληπτικότητας αλλά και επειδή έτσι αρμόζει στις λειτουργίες τέτοιων διοργανώσεων, κάναμε μια επιλογή σύμφωνα με τις οικονομικές μας δυνατότητες αλλά και τα καλλιτεχνικά κριτήρια. Ουδέποτε λάβαμε πρόταση συνδημότη μας λοιπόν που να απορρίφθηκε ή να αγνοήθηκε.
Η κριτική είναι καλοδεχούμενη όταν στηρίζεται σε επιχειρήματα και στην απαιτούμενη τεχνογνωσία και όχι σε φληναφήματα. Είμαστε και ήμασταν ανοιχτοί σε οποιαδήποτε ιδέα μπορεί να συμβάλει θετικά στο πολιτιστικό μας πρόγραμμα.
Το Νεστόριο και ο συνολικά ο Δήμος ποτέ στο παρελθόν δεν δραστηριοποιήθηκαν με τέτοια διάρκεια και με τέτοια παραγωγή εκδηλώσεων. Τα δεδομένα υπάρχουν, είναι καταγεγραμμένα και είμαστε εδώ για οποιονδήποτε επιθυμεί μια συγκριτική μελέτη.
📌Πολιτισμός σημαίνει ανοιχτωσιά! Σημαίνει διάλογος! Σημαίνει συγχρωτισμός και εξανθρωπισμός!
Ας αναλογιστούμε όλοι το μερίδιο που μας αναλογεί από τα παραπάνω και κυρίως το πόσο χρήσιμοι θα φανούμε για τις μελλοντικές γενιές.
Καλό τριήμερο σε όλους!

Με τιμή
Η Διεύθυνση του Φεστιβάλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here