Επισκέπτες από 49 χώρες αναμένουν οι διοργανωτές, περισσότεροι από 300 οι Ρώσοι που θα έρθουν στην Καστοριά

Με τους τεχνικούς να δουλεύουν πυρετωδώς στα… μετόπισθεν, υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”, Γιάννης Κορεντσίδης, τα τοπικά μέσα 10 ημέρες πριν ανοίξει τις πύλες της η 42η Kastoria International Fur Fair. “Οι προετοιμασίες βρίσκονται στο ζενίθ και θα είναι όλα έτοιμα για υποδεχθούμε τους εμπορικούς επισκέπτες, τους οποίους χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή για να κλειστούν οι πολυπόθητες εμπορικές πράξεις” σημείωσε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου και συμπλήρωσε: “μιλάμε για το γεγονός που δίνει την κοινωνική και οικονομική ανάσα στην περιοχή αλλά και τους επιχειρηματίες της γούνας, μιλάμε για ένα γεγονός που πραγματοποιείται εδώ και 42 χρόνια”.

Ρεπορτάζ: Μάρκος Πετρόπουλος

Ο πρόεδρος του “Προφήτη Ηλία”, που διανύει το δεύτερο χρόνο της επιτυχημένης πορείας του στο τιμόνι του Συνδέσμου, μίλησε για μια έκθεση αναβαθμισμένη, τόσο από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν όσο και από τις προσδοκίες για την επισκεψιμότητα.
Άλλωστε η πληρότητα στα ξενοδοχεία ξεπερνά αυτή τη στιγμή το 85%, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΣΕΝΤΡΑΣ, πολλοί είναι αυτοί που στρέφονται στην ενοικίαση διαμερισμάτων μέσω της ιστοσελίδας καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων “Airbnb”.
Στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας θα υποδεχθούν σε λίγες μέρες τους εμπορικούς επισκέπτες 115 εκθέτες, εκ των οποίων το 80% από Καστοριά και Σιάτιστα, και το υπόλοιπο 20% από Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Φιλανδία, Σερβία, Ρωσία και Τουρκία. Ακόμη, το 20% του συνόλου είναι νέοι εκθέτες, ενώ συμμετέχουν όλοι όσοι εμπιστεύτηκαν και πέρυσι τον “Προφήτη Ηλία”. Πιστοποίηση της επιτυχίας του Συνδέσμου στη διάρκεια της διοργάνωσης αποτελεί και η πλήρης κάλυψη του εκθεσιακού χώρου, η οποία δεν επέτρεψε σε ένα μικρό αριθμό εκθετών να συμμετέχει, για τους οποίους όμως ο κ. Κορεντσίδης ανανεώνει το… ραντεβού για τις επόμενες διοργανώσεις του Συνδέσμου, όπου όπως δήλωσε είτε με επέκταση, είτε με άλλους τρόπους δεν θα μείνει κανείς εκτός.
Αναφορικά με το κόστος επίσκεψης της έκθεσης, θα είναι δωρεάν για τους εμπορικούς επισκέπτες του εξωτερικού αλλά και αυτούς που θα βρεθούν στην Καστοριά, από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δύο πτήσεις τσάρτερ
Από πλευράς επισκεπτών, ο κ. Κορεντσίδης αναμένει αφίξεις από περίπου 49 χώρες, ενώ οι δύο πτήσεις τσάρτερ από Μόσχα και Κίεβο θα δώσουν την υπεραξία που αναζητεί το προεδρείο του Συνδέσμου. Συνολικά από τη Ρωσία, όπως τόνισε ο κ. Κορεντσίδης, θα φτάσουν στην πόλη μας περί τους 300 επισκέπτες, ενώ άλλοι 100 από την Ουκρανία. Μάλιστα ο πρόεδρος σημείωσε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πτήσεις και από άλλες χώρες, όπως το Καζακστάν, αλλά το αεροδρόμιο Καστοριάς δεν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει βραδινές πτήσεις.

Ξεχωριστό Gala
Με στόχο την ανάδειξη της παράδοσης της πόλης μας και τη γνωριμία των επισκεπτών με την Καστοριά, το προεδρείο του “Προφήτη Ηλία” θα πραγματοποιήσει φέτος το gala, σε εξωτερικό χώρο και μάλιστα στο ιστορικότερο σημείο της πόλης -κατά πάσα πιθανότητα στο Ντολτσο-. Όπως τόνισε ο κ. Κορεντσίδης: “θέλουμε τις μέρες της έκθεσης να δώσουμε πνοή στην πόλη της Καστοριάς. Θέλουμε να ζει στους ρυθμούς της έκθεσης, να συμμετέχει σε όλη αυτή τη γιορτή της γούνας”. Φιλοξενούμενος του “Προφήτη Ηλία” θα είναι και ένας διάσημος σχεδιαστής, ο οποίος πέρα από το gala, θα συμμετέχει και στο workshop κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΣΕΝΤΡΑΣ, στο gala αναμένεται να παραβρεθούν προσωπικότητες της μόδας και όχι μόνο, δίνοντας έτσι ένα κοσμοπολίτικο χαρακτήρα στην όλη εκδήλωση.
Κλείνοντας, ο κ. Κορεντσίδης ευχαρίστησε την SAGA FURS, την BLACKGLAMA αλλά και τον TAP, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της έκθεσης, ενώ προανήγγειλε και το δεύτερο Fur Festival, τον Νοέμβριο, αλλά και μια έκπληξη αμέσως μετά την έκθεση του Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here