Για το φετινό παραδοσιακό γλέντι που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εορτής του χωριού για το Άγιο Πνεύμα και την Αγία Τριάδα, το μόνο παράπονο που μπορούσες να ακούσεις ήταν ότι κράτησε μόνο δύο μέρες, αφού όλα ήταν τέλεια!

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Έπιασαν τόπο οι σκληρές προσπάθειες του Συλλόγου ”Ελπίδες” Νοστίμου, με την φροντίδα του οποίου διοργανώθηκε και φέτος το διήμερο παραδοσιακό γλέντι, καθώς γιορτάζει το χωρίο αφού η Εκκλησία τιμάται στην Αγία Τριάδα! Μέλη του συλλόγου και κάτοικοι-εθελοντές του χωριού, ορμώμενοι από την αγάπη για τον τόπο τους, έβαλαν ένα στοίχημα, να διοργανώσουν ένα αξέχαστο, ανεπανάληπτο παραδοσιακό γλέντι και εκ του αποτελέσματος τα κατάφεραν! Τι κι αν είναι λιγοστοί; κατάφεραν να βάλουν κάτω εκατοντάδες!

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 26 Μαΐου με την Παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Ευαγγέλου και με την εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου των Αμπελοκήπων. Αρκετός κόσμος βρέθηκε και διασκέδασε συνοδεία των παραδοσιακών γευμάτων και άφθονης ρετσίνας!

Το παραδοσιακό γλέντι κορυφώθηκε την Κυριακή 27 Μαΐου με την παραδοσιακή Ορχήστρα του Κώστα Σμόλικα και στο τραγούδι τον Φώτη Τράσσια. Η εισαγωγή μάλιστα της ορχήστρα με σόλο διπλό κλαρίνο καταενθουσίασε το κοινό που είχε κυριολεκτικά κατακλύσει το χώρο διεξαγωγής του γλεντιού. Ακολούθησε η εμφάνιση της χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Η ΚΥΖΙΚΟΣ Άργους Ορεστικού ενώ αμέσως άφωνους άφησε τους παρευρισκόμενους το χορευτικό συγκρότημα του ίδιου συλλόγου, που παρουσίασε χορούς της Μικράς Ασίας, όπως το πολύ γνωστό: Τι σε μέλει εσένα! Ακολούθησε η εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος του Μορφωτικού Συλλόγου Η ΟΡΕΣΤΙΣ από το Άργος Ορεστικό που εντυπωσίασε με την είσοδο του, καθώς οι χορεύτριες είχαν στα χέρια τους παραδοσιακούς δίσκους κεράσματος, πάνω στους οποίους υπήρχαν ποτηράκια με τσίπουρο που πρόσφεραν στο κοινό, υπό τον ήχο του δημοτικού τραγουδιού που λέει: Εμείς εδώ δεν ήρθαμε να φάμε και να πιούμε, κέρνα μας, κέρνα μας!

Στις εκδηλώσεις το παρών έδωσε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπατσόγλου, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε στους κατοίκους του χωριού ενώ τους συνεχάρη για τη μεγάλη δραστηριότητα τους και τον εθελοντισμό τους, με τον οποίο κρατούν ζωντανό το χωριό. Επίσης παρών ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού Τάσος Ξανθόπουλος και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κα. Καίτη Παπακωνσταντίνου.

Τον κόσμο που παραβρέθηκε στο γλέντι καλωσόρισε η πρόεδρος του συλλόγου ΕΛΠΙΔΕΣ Νοστίμου η πρόεδρος του κα Μήνα Καλτσιάδου, η οποία στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο έργο του συλλόγου, των μελών του και των εθελοντών του χωριού, ευχόμενη να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά!

Μια όμορφη έκπληξη επιφύλαξαν οι διοργανωτές του παραδοσιακού γλεντιού, καθώς κατά την διάρκεια του χρωμάτισαν τον ουρανού του Νοστίμου με δεκάδες μικρά αερόστατα, που κέντρισαν τα βλέμματα όλων, που έσπευσαν να τα απαθανατίσουν.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εκτενές βίντεο από τη δεύτερη μέρα του άκρως επιτυχημένου παραδοσιακού γλεντιού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here