Εύθραυστες ισορροπίες στους Οικολόγους Πράσινους, με αφορμή τη γούνα ενώ άλλες πηγές σημειώνουν ότι ορισμένοι ορέγονται τον υπουργικό θώκο Τσιρώνη. Πέρα από το θέμα του νόμου για τα δάση είναι η δεύτερη φορά, μετά την ιστορία με την πιστοποίηση Χαλάλ, που υπάρχουν πιο έντονες διαμαρτυρίες για το θέμα με τη θανάτωση γουνοφόρων ζώων, για εκμετάλλευση.

Την ίδια στιγμή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από αγροτικές περιοχές, που η γούνα είναι το πρώτο αγαθό για τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού και της καταπολέμησης της ανεργίας τάσσονται υπέρ. Κι όλα αυτά ενώ είναι γνωστό ότι ο κλάδος της γούνας πέρασε κρίση και ότι σε περιοχές όπως η Σιάτιστα είναι πρακτικά αδύνατον να έχει κάποιος εισόδημα, λόγω του ανάγλυφου του εδάφους.

Το ζήτημα μάλιστα για την πιστοποίηση «Χαλάλ» ήταν μια από τις βασικές αφορμές για να υπάρξουν αντιδράσεις σε σημείο  μάλιστα ορισμένοι να ζητούν ακόμη και εισαγωγές κρέατος, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει έλλειμμα 2 δις € σε κρέας και γαλακτοκομικά. Τούτη τη φορά όμως οι Οικολόγοι Πράσινοι τάχθηκαν και κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι κατά την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία«έκανε μνεία για ειδική αναπτυξιακή μεταχείριση των «γουνοφόρων ζώων».

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι αντίθετοι στη διαχείριση  των ζώων ως «πραγμάτων» επιχειρηματικότητας, πόσο μάλλον που δεν εξυπηρετούν βασικές ανάγκες διαβίωσης (π.χ. διατροφή). Η εκτροφή και η θανάτωση ενός ζώου αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα. Μια τέτοια επιλογή δεν ταυτίζεται με τη χρήση των οικόσιτων ζώων. Απλά εξυπηρετεί ένα παρωχημένο καταναλωτικό μοντέλο life style, με αντιπεριβαλλοντική διάσταση που ενισχύει την υποταγή της ευαισθησίας μας για την βιοποικιλότητα στο οικονομικό κέρδος».

Σε δηλώσεις του μάλιστα ο Κώστας Διάκος, συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων τονίζει μεταξύ άλλων πως είναι «ενάντια στην εκτροφή και θανάτωση γουνοφόρων ζώων για εκμετάλλευση».​

ΠΗΓΗ: www.ypaithros.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here