Δεκαοκτώ επισκέψιμα οινοποιεία από τις διαδρομές του κρασιού του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»

θα είναι ανοιχτά την Κυριακή και θα περιμένουν τους οινόφιλους μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία στην υπόλοιπη Ευρώπη, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού».

Όσοι επισκεφθούν τα οινοποιεία θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους δημιουργούς των αγαπημένων τους κρασιών στους χώρους παραγωγής τους. Επίσης θα ξεναγηθούν και θα δοκιμάσουν νέες και παλαιότερες σοδειές καθώς και τα φρέσκα του τρύγου 2016.

Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου (και φέτος στις 13 του μήνα) με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα.

Τα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού είναι:

Διαδρομή του Κρασιού των θεών Ολύμπου
Κτήμα Κατσαρού, Κρανιά Ολύμπου

Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου
Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο Ιωαννίνων 
Κτήμα Γκλίναβος, Μοναστήρι, Ζίτσα Ιωαννίνων
Οινοποιείο Ζοίνος, Ζίτσα Ιωαννίνων

Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
Κτήμα Βογιατζή, Βελβεντό Κοζάνης
Κτήμα Δύο Φίλοι, Σιάτιστα Κοζάνης
Κτήμα Στεργίου, Μεταμόρφωση Καστοριάς
Κτήμα Άλφα, Αμύνταιον Φλώρινας

Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας
Μπουτάρη, Στενήμαχος Ημαθίας
Κυρ-Γιάννη, Γιαννακοχώρι Ημαθίας
Κτήμα Φουντή, Νέα Στράντζα Ημαθίας
Βαένι Νάουσα, Επισκοπή Ημαθίας

Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας
Κτήμα Χατζηβαρύτη, Γουμένισσα Κιλκίς

Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης
Κεχρής, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης
Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανομή Θεσσαλονίκης

Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής
Κτήμα Πόρτο Καρράς, Πόρτο Καρράς, Σιθωνία Χαλκιδικής
Ανοιχτά: 12.00 – 16.00

Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου
Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κοκκινοχώρι Καβάλας
Κτήμα Παυλίδη, Κοκκινόγεια Δράμας

Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»: 
τ. 2310 281617 & 2310 281632 |e. info@wineroads.gr ή μέσω των διαδικτυακών σελίδων: www.winesofnorthgreece.gr  – www.wineroads.gr  και www.facebook.com/winesofnorthgreece.

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» καλεί τους φίλους του κρασιού να ζήσουν την Κυριακή την εμπειρία του οινοτουρισμού ακολουθώντας τις οινικές διαδρομές των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» και να την αποτυπώσουν σε μία φωτογραφία και να πάρουν μέρος σε έναν διαγωνισμό! Τη φωτογραφία ή τις φωτογραφίες θα πρέπει να τις ανεβάσουν στο facebook στη σελίδα του Διαγωνισμού, χρησιμοποιώντας τα hastags
#winetourismday
#winesofnorthgreece

Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες που θα αποκτήσουν τα περισσότερα likes θα κερδίσουν από 6 φιάλες επιλεγμένους Οίνους Βορείου Ελλάδος!

Οι όροι του διαγωνισμού έχουν ως εξής:

1. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.
2. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετοχής των φωτογραφιών, ωστόσο θα βραβευθεί μία μόνο φωτογραφία ανά συμμετέχοντα.
3. Οι φωτογραφίες που αναρτούνται θα πρέπει απαραίτητα να απεικονίζουν στιγμές από τη διάρκεια της επίσκεψης σε οινοποιείο-μέλος του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποσύρονται.
4. Για το θέμα της φωτογραφίας που θα συμμετέχει στον Διαγωνισμό προτείνετε στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν:
– Οινοποιείο (εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο από την ξενάγηση)
– Φθινοπωρινό τοπίο στους αμπελώνες
– Κρασί και άνθρωπος
5. Η φωτογράφηση μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο.
6. Οι φωτογραφίες μπορούν να αναρτούνται από την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 έως και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 20:00.
7. Οι φωτογραφίες για να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό θα πρέπει να αναρτούνται στη σελίδα του Διαγωνισμού με τα hastags #winetourismday και #winesofnorthgreece.
8. Απαραίτητα στις φωτογραφίες που αναρτούνται και συμμετέχουν στον Διαγωνισμό θα πρέπει να αναφέρεται το οινοποιείο απ’ όπου προέρχονται ή να διακρίνεται/αναφέρεται κάποιο χαρακτηριστικό του.
9. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να αναρτείτε τις φωτογραφίες και στη δική σας προσωπική σελίδα ή άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
10. Οι φωτογραφίες που θα συμμετέχουν στον Διαγωνισμό ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά από τους διοργανωτές σε θέματα προβολής του οινοτουρισμού. Για το λόγο αυτό οι διοργανωτές ίσως σας ζητήσουν το υλικό σε υψηλή ανάλυση εάν υπάρχει η δυνατότητα, το οποίο οι συμμετέχοντες δεσμεύονται να παραχωρήσουν.
11. Φωτογραφικό υλικό με άσεμνο περιεχόμενο ή πρόσωπα παιδιών θα αφαιρείται.
12. Οι μη αυθεντικές φωτογραφίες θα αποσύρονται.
13. Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό, κάτω των 18 ετών, μπορούν να λάβουν μέρος αλλά στην περίπτωση που η φωτογραφία τους βραβευθεί το έπαθλο παραλαμβάνει ο γονέας.
14. Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των οινοποιείων και του γραφείου της ένωσης οινοπαραγωγών “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” αλλά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στη βράβευση.
15. Οι τρεις νικήτριες φωτογραφίες θα επιλεγούν σύμφωνα με τον αριθμό των LIKE που θα συγκεντρώσουν έως την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στις 12 το βράδυ (ώρα 24:00).
16. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου το απόγευμα:
– στη σελίδα της ένωσης οινοπαραγωγών “Οίνοι Βορείου Ελλάδος – Wines of North Greece”, εδώ στο facebook (www.facebook.com/winesofnorthgreece)
– στη σελίδα του Διαγωνισμού https://www.facebook.com/events/1819265668332133/ και
– στις ιστοσελίδες www.wineroads.gr και www.winesofnorthgreece.gr
17. Οι νικητές θα μπορούν να παραλάβουν άμεσα τα δώρα τους από τα γραφεία της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στην οδό Γιαννιτσών 90 στη Θεσσαλονίκη, απέναντι από το εμπορικό κέντρο One Salonica, στη δυτική είσοδο της πόλης, με την επίδειξη της ταυτότητας τους, ή σε συνεννόηση με το γραφείο.

northpress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here