Θα αναπτυχθούν δύο παράλληλα συστήματα εμβολιασμών έναντι του κορονοϊού, με στόχο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις 15 Φεβρουαρίου

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19 για τις ηλικίες 60-64 και 75 έως 79, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Θα αναπτυχθούν δύο παράλληλα συστήματα εμβολιασμών έναντι του κορονοϊού, με στόχο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις 15 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα:

  • Η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 60-64 θα ανοίξει σήμερα και οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca θα διενεργηθούν τη Δευτέρα 15/02.
  • Η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών θα ανοίξει την Παρασκευή 12/02 και οι πρώτοι εμβολιασμοί για αυτήν την κατηγορία αρχίζουν από τη Δευτέρα 15/02 με την ενεργοποίηση εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και «ως εκ τούτου αυξάνουμε τον αριθμό των ραντεβού» όπως τονίστηκε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Οι δύο παραπάνω ηλικιακές ομάδες αντιστοιχούν σε περίπου 1 εκατ. πολίτες, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης, θα έχουν καλυφθεί εμβολιαστικά μέχρι το τέλος Μαρτίου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες βάσει του σχεδιασμού.

makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here