Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Κανονικά η τελευταία ημέρα για την εμπρόθεσμη πληρωμή τους είναι στις 31 Δεκεμβρίου.

Όμως, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση ολίγων ημερών με πληροφορίες να κάνουν λόγο για παράταση μέχρι τις 4 Ιανουαρίου.

Το ενδεχόμενο παράτασης άφησε ανοιχτό και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας πριν από μερικές ημέρες στον ΑΝΤ1 λέγοντας χαρακτηριστικά “την τελευταία στιγμή, αν χρειαστεί, αν προκύψει ανάγκη, θα υπάρξει παράταση”.

Αυτό που θα καθορίσει το αν θα δοθεί παράταση είναι η πορεία των εσόδων από τα τέλη κυκλοφορίας, αν δηλαδή το κράτος έχει εισπράξει ένα ποσό που είναι κοντά στα προσδοκώμενα έσοδα των 1,15 δισ. ευρώ. Αν η πορεία των εσόδων κριθεί ικανοποιητική, τότε δεν θα υπάρξει παράταση και η 31η Δεκεμβρίου θα είναι η τελευταία μέρα για εμπρόθεσμη πληρωμή. Σε αντίθετη περίπτωση, θα δοθεί μία μικρή παράταση λίγων ημερών.

Η εξόφληση των τελών πρέπει να γίνει μέσω τραπεζών ή υποκαταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων ή μέσω e-banking. Για την πληρωμή μέσω τραπεζών ή μέσω των ΕΛ.Τ.Α., οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από τους λογαριασμούς τους στο σύστημα ΤΑΧΙSnet.

 

Μία μόλις εργάσιμη ημέρα έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που αποφάσισαν να μην τα κυκλοφορήσουν από το νέο έτος προκειμένου να υποβάλουν δηλώσεις «ακινησίας» στην εφορία και να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι αποφάσισαν να μην τα κυκλοφορούν από το νέο έτος -με σκοπό την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια και, υπό περιπτώσεις, τους φόρους πολυτελούς διαβίωσης- θα πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις «ακινησίας» και να καταθέσουν τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας στις αρμόδιες ΔΟΥ μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2018‬.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here