Απάντηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην «πρόκληση» που της απηύθυνε ο Δ. Σαββόπουλος

Διαβάστε αναλυτικά:

Απάντηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην “πρόκληση” που της απηύθυνε ο κ. Σαββόπουλος.

Σε σημερινή του συνέντευξη ο κ. Σαββόπουλος είπε: “προκαλώ την κ. Τελιγιορίδου να απαντήσει” .
Του εξηγώ καταρχάς πως εμένα δεν “με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω”. Του απαντώ λοιπόν.

α) Επειδή αποκάλεσε “τερατούργημα” τον φορέα Διαχείρισης που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ ,του παρουσιάζουμε την πρόταση της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας το 2012 όταν ήταν πάλι αντιπεριφερειάρχης επί Δακή και ζητούσε να ενοποιηθούν όλοι οι φορείς σε έναν στην Δυτική Μακεδονία με έδρα στην Κοζάνη. (Συνημμένο 1) Τότε δηλαδή η Περιφέρεια και ο ίδιος ζητούσε να γίνει ένα “τερατούργημα”. Βέβαια το 2012 ήταν κυβέρνηση η ΝΔ, άρα αν θα το έκανε η ΝΔ δεν θα ήταν “τερατούργημα”. Επειδή όμως το υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “τερατούργημα”. Τότε και πάλι η ΝΔ δεν υπολόγισε κανέναν και κατήργησε το φορέα διαχείρισης της λίμνης της Καστοριάς με το νόμο 4109 στις 23-1-2013. ( Συνημμένο 2) Ο κ. Σαββόπουλος αντιπεριφειάρχης και τότε, δεν μίλησε και δεν διαμαρτυρήθηκε. Βλέπετε ήταν και τότε κυβέρνηση η ΝΔ.

β) Ο κ. Σαββόπουλος μίλησε όμως 5 χρόνια μετά!
Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της περιοχής μας, κανάλι WEST, στις 30-11-2017 , (υπάρχουν και άλλες) εν όψει της συζήτησης που ξεκινήσαμε ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση των φορέων διαχείρισης, πρότεινε και πάλι όπως το 2012 να γίνει ένας φορέας που να εμπεριέχει όλες τις προστατευόμενες περιοχές στη Δυτική Μακεδονία πλην των Πρεσπών.
Ας δούμε τι ακριβώς είπε το Νοέμβριο του 2017 ο κ. Σαββόπουλος ως αντιπολίτευση:
“Άρα εμείς ως Δυτικομακεδόνες, ως Καστοριανοί θα πρέπει να προσπαθήσουμε σε δύο περιπτώσεις, η μία περίπτωση είναι να μπορέσει η Καστοριά να κρατήσει φορέα διαχείρισης μόνο για την Καστοριά, κι αν αυτό δεν είναι εφικτό γιατί γνωρίζουμε και κατανοούμε ότι και το υπουργείο είναι σε δύσκολη θέση και πρέπει να καλύψει όλες τις προστατευόμενες περιοχές , να μείνει μόνο η Δυτική Μακεδονία με τις 5 λίμνες της και να έχει έναν δικό της φορέα διαχείρισης πέραν του φορέα διαχείρισης των Πρεσπών που όλοι κατανοούμε ότι είναι ένας φορέας διασυνοριακός ήδη υφιστάμενος φορέας διαχείρισης και δεν πρέπει να τον πειράξει κανένας” ( Συνημμένο 3, απόσπασμα video)

Αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με το νόμο 4519 στις 20/2/2018 δημιουργήσαμε το φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Δυτικής Μακεδονίας. Με μία ειδοποιό διαφορά, εμείς δημιουργήσαμε την έδρα στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ και όχι στην Κοζάνη ή αλλού.
Με λίγα λόγια, αν αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν “τερατούργημα”, όπως λέει σήμερα, για έναν φορέα που δημιουργήσαμε με έδρα την Καστοριά, γιατί δεν ήταν “τερατούργημα” η πρόταση του σαν αντιπεριφερειάρχης το 2012, ή δεν ήταν τερατούργημα η δημόσια πρόταση του ως αντιπολίτευση το 2017 που μιλούσε για αυτό που εμείς τελικά καταφέραμε ;
Μια μόνο διαφορά υπάρχει από αυτό που πρότεινε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Ότι εμείς νομοθετήσαμε τον φορέα με έδρα την Καστοριά. Για την προβολή των τοπικών προϊόντων, την ανάπτυξη του οικοτουρισμού και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος.

Τώρα που η ΝΔ καταργεί το φορέα και μεταφέρει τις αρμοδιότητες όλων των προστατευόμενων περιοχών στο φορέα των Πρεσπών , συγχωνεύοντας τους 2 φορείς σε έναν, με έδρα τον Άγιο Γερμανό Πρεσπών γιατί δεν είναι τερατούργημα; Επειδή το κάνει η ΝΔ;

Γεγονός είναι για μια ακόμη φορά ότι τα στελέχη της ΝΔ δεν κατάφεραν να κρατήσουν κάτι στην Καστοριά. Για μια ακόμη φορά προκειμένου να στηρίξουν τις επιλογές της ΝΔ εις βάρος της Καστοριάς , επέλεξαν να στηρίξουν το κόμμα τους και όχι τον τόπο τους.
Γιατί γι αυτούς η ΝΔ είναι πιο πάνω από την Καστοριά.
Γιατί θεωρούν δεδομένους τους κατοίκους της Καστοριάς.
Γιατί όλα μπορούν να χαθούν από την Καστοριά , όλα μπορούν φύγουν αρκεί αυτός που τα καταργεί να είναι η ΝΔ.
Και ότι καλό έκαναν οι άλλοι για την Καστοριά ας το διώξουμε γιατί πληγώνεται ο κομματικός εγωισμός της ΝΔ.
Όλοι και όλα κρίνονται από τις πράξεις τους.
Εμείς δημιουργήσαμε στην Καστοριά τον φορέα και η ΝΔ τον παίρνει να τον πάει αλλού.
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και όσο και να μην θέλουν να την ακούσουν, εμείς θα την λέμε.

ΥΓ: Εκτός εάν και ο κ. Σαββόπουλος προσχωρεί στην άποψη του κ. Τζηκαλάγια που όταν ρωτήθηκε στις 8/11/2019 σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας για το εάν η Καστοριά πρέπει να χαίρεται για την κατάργηση του πανεπιστημιακού τμήματος από τη ΝΔ, εκείνος απάντησε: “η Καστοριά πρέπει να χαίρεται που έχει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, αυτοδύναμη κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία, εμένα βουλευτή (Τζηκαλάγιας), περιφερειάρχη τον Κασαπίδη και αντιπεριφερειάρχη τον Σαββόπουλο.”

Gepostet von Olimpia Teligioridou am Freitag, 15. Mai 2020

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here