Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με αφορμή τις πληροφορίες περί συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές για την πώληση λιγνιτικών μονάδων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ , Κώστας Μανιάτης ανέφερε πως οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να κατεβάσουν τους διακόπτες. «Φυσικά (είμαστε). Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα της απεργίας όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά για τη χώρα και την επιχείρηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα κάνουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν στην πώληση της ΔΕΗ αν τελικά εισαχθεί στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές», είπε στη συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, προανήγγειλε ήδη την πρώτη κινητοποίηση. Πρόκειται για συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί στις 7 Απριλίου στη Δυτική Μακεδονία . «Πάμε για πώληση μονάδων. Σε πρώτη φάση τα υδροηλεκτρικά θα μείνουν πίσω, αλλά σε δεύτερη φάση και αυτά θα μπουν στο τραπέζι. Παρουσιάζουν ενδιαφέρον, γιατί χωρίς κόστος καυσίμου παράγουν ενέργεια. Έβαλαν στο μάτι τις συγκεκριμένες μονάδες. Δηλαδή το 40% της ΔΕΗ , όταν στο προηγούμενο διάστημα και ο πρωθυπουργός έλεγε ότι για τέτοια θέματα θα πρέπει τουλάχιστον να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Αδαμίδης.

multi-news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here