Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ζητούσαν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο (self test) νόσησης από COVID-19. Στην απόφασή του επικαλείται επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 50 γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η από 18.5.2021 υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του δωρεάν υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου από COVID-19 σε μαθητές και μαθήτριες, αλλά και στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ, με την υπ’ αριθμ. 135/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών απέρριψε όλους τους λόγους που προέβαλαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, αναφέροντας ότι «το επίδικο μέτρο εξυπηρετεί επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, συνιστάμενοι στην προστασία της δημόσιας υγείας κατά την (πρόσφατη) επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων υπό συνθήκες πανδημίας, οι οποίοι κωλύουν την χορήγηση της αιτουμένης αναστολής».

Η κύρια αίτηση ακύρωσης των υποχρεωτικών διαγνωστικών ελέγχων έχει συζητηθεί ήδη στο ΣτΕ (22 Ιουνίου 2021) και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here