Απίστευτο! Το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας… δεν κατάφερε να βγάλει ψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων!

Οκτώ περιφερειακοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες της συμπολίτευσης καταψήφισαν την εισήγηση της πλειοψηφίας και του ίδιου του επικεφαλής τους και περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη!

Πραγματικά απίστευτες καταστάσεις βίωσε στη σημερινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο, μετά από μια γεμάτη εντάσεις και αντιπαραθέσεις συζήτηση…δεν κατάφερε να εκδώσει ένα ψήφισμα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων!

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος kozanimedia.gr, αυτό συνέβη για πρώτη φορά σε Περιφερειακό Συμβούλιο από το 2010 (τη θέσπιση του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας και μετά) καθώς οκτώ περιφερειακοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες της συμπολίτευσης καταψήφισαν (λευκό ή κατά) την εισήγηση της πλειοψηφίας και του ίδιου του επικεφαλής τους και περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη!

Την πρόταση ψηφίσματος της “Ανατροπής-Δημιουργίας” δέχθηκαν 11 σύμβουλοι, όσοι και το ψήφισμα της παράταξης Δακή, ενω υπήρχαν επίσης 6 λευκά και 4 όχι (τα δυο της παράταξης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του ΚΚΕ).
Το δικό του σχέδιο ψήφισε ο περιφερειακός σύμβουλος της “Ελληνικής Αυγής” Νίκος Κουρκούτας.

Έτσι, καθώς δεν υπήρχε η πλειοψηφία, ΔΕΝ εγκρίθηκε κανένα απολύτως ψήφισμα, αν και αρχικά ο πρόεδρος του Π.Σ. Φώτης Κεχαγιάς υποστήριξε πως η ψήφος του προέδρου μετράει ως “διπλή”.

«Όχι» στην έκδοση οιαδήποτε ψηφίσματος είπαν, μάλιστα, οι δυο αντιπεριφερειάρχες Ρούσης Αλεξανδρής και Αντώνης Δακαλόπουλος, ενώ λευκό ψήφισε ο επίσης αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Κώττας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα 8 αυτά χρόνια της αιρετής Περιφέρειας!

Πηγή: kozanimedia.gr

Η πρόταση ψηφίσματος της παράταξης Καρυπίδη

26904128_10215221863000202_4969709608610885266_n

Το ψήφισμα της παράταξης του Γιώργου Δακή

«Οι Δυτικομακεδόνες υπήρξαμε πάντοτε φύλακες του Ελλαδικού χώρου.

Ως φυσικοί διάδοχοι του Ιστορικού Βασιλείου της Άνω Μακεδονίας και ως συνεχιστές της παρακαταθήκης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, στηρίξαμε ενεργά τους ανοιχτούς ορίζοντες, με καθαρή θέση υπέρ της καλής γειτονίας και διεύρυνσης της συνεργασίας με τους όμορους λαούς.

Η βούληση ένταξης του γειτονικού Κράτους των Σκοπίων στους διεθνείς οργανισμούς, που συμμετέχει η Πατρίδα μας, επιβάλλεται να γίνει με όρους σεβασμού και της δικής μας οντότητας.

Η καλή διάθεση για επίλυση των θεμάτων δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία της Ελλάδας.

Απαιτούμε,

από την Ελληνική Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα να αρνηθούν οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία», ως παράγοντα διαρκούς αλυτρωτισμού και διαστρέβλωσης της ιστορικής  υπόστασης των Δυτικομακεδόνων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here