Μια ευχάριστη έκπληξη επιφυλάσσει για τον τόπο μας η απογραφή που αναμένεται κάποτε να ολοκληρωθεί – Χωρίς έδρα η Αρχόντισσα της Μακεδονίας από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές – Σλόγκαν πλέον η ησυχία κι η ηρεμία – Μελέτη για μετατροπή σε Κοζανίτικη επαρχία στα πρότυπα των φέουδων

Φιλικά θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές η Καστοριά αφού απαλλάσσεται για τα επόμενα δέκα χρόνια από το βραχνά της εκλογής εκπρόσωπου στο Κοινοβούλιο. Έτσι, παρά την απαλλαγή από τη γιορτή της δημοκρατίας (σ.σ. εκλογές) το κράτος των Αθηνών θέλοντας να αφήσει ένα άρωμα συμμετοχικότητας στα κοινά της χώρας, προχώρησε σε μια πρωτότυπη και ταυτόχρονα ευφάνταστη ιδέα: Η Καστοριά μας στις επόμενες και μεθεπόμενες εκλογές θα ακολουθεί το μοντέλο των πάντα ενδιαφέροντων και συνάμα χαλαρών φιλικών ποδοσφαιρικών αγώνων, δίνοντας μέσω ειδικής εφαρμογής του e-gov, μια πρόβλεψη αποτελέσματος που θα μεταδίδεται λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης από τα πανελλαδικά τηλεοπτικά κανάλια!

Για να φτάσουμε στην όμορφη αυτή είδηση για την Αρχόντισσα της Μακεδονίας, συντέλεσαν πολλοί παράγοντες όπως, για παράδειγμα, η κοπιώδης και διαχρονική προσπάθεια διάλυσης του παραγωγικού ιστού. Πάντως, από τα κεντρικά της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας μας μετέφεραν ότι δόθηκε μάχη μεταξύ της Καστοριάς και του νησιού της Τελένδου για το που θα δοθεί μια περισσευούμενη έδρα, με τον γραφικό ψαράδικο παράδεισο του Αιγαίου να κερδίζει με σχετικά μεσαία διαφορά.

Το νέο αυτό σκηνικό που διαμορφώνεται λοιπόν, χάρη στη συνεχή και φιλότιμη προσπάθεια όλων να απελευθερωθεί η Π.Ε. Καστοριάς από την ανθρώπινη δραστηριότητα, δίνει τη δυνατότητα στους Καστοριανούς και Καστοριανές που επιμένουν σχεδόν ενοχλητικά να παραμένουν εδώ, να χαλαρώσουν από τις σκοτούρες της πολιτικής και να απολαύσουν τη μοναδική αυτή ευκαιρία να απαλλαγούν από την ήσσονος σημασίας διαδικασία καθορισμού του μέλλοντός τους. Μια ευθύνη που όλα αυτά τα χρόνια, πάντως, υπηρέτησαν με ιδιαίτερη συνέπεια και σθένος.

Όπως μαθαίνουμε, τέλος, τα χαρμόσυνα νέα θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε ανύποπτο χρόνο με την οριστική ημερομηνία να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Έως τότε υγεία, χαρά και καλό μήνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here