Στην μαρτυρική Γράμμουστα βρέθηκε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, την επομένη δηλαδή του Δεκαπενταύγουστου, για να τελέσει Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας, καθώς τρέφει τεράστια αγάπη για τον τόπο αλλά και για την Παναγία την Οδηγήτρια.

Χθες Πέμπτη 16 Αυγούστου ήταν και η εορτή του Αγίου Αλκιβιάδους, οπότε έχει την ονομαστική του εορτή ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος επίσης τρέφει μεγάλη αδυναμία και αγάπη για την Γράμμουστα, κάτι που φαίνεται άλλωστε από τις τακτικές του επισκέψεις. Θυμίζουμε ότι είχε παρευρεθεί στα Εγκαίνια του Ιερού Ναού, ενώ είχε παρακολουθήσει, κατόπιν επιθυμίας του, την τελετή της Ανάστασης.

Με την ευκαιρία λοιπόν την ονομαστικής εορτής του Αρχηγού του Στρατού και ευρισκόμενος στον τόπο που συνδέει του δύο άντρες, ο Μητροπολίτης Καστοριάς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιστράτηγο, προκειμένου να του μεταφέρει τις θερμές και εγκάρδιες πατρικές ευχές του. Παράλληλα ο σεπτός ποιμενάρχης της Καστοριάς, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά και την έκδηλη συγκίνηση του, για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που παρέμειναν φυλακισμένοι άδικα επί 167 μέρες στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας πως το ευχάριστο αυτό γεγονός συντελέσθηκε κατά την εορτασμό της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επίσης ο επικεφαλής της Καστοριανής Εκκλησίας, μετέφερε στον Αρχηγό του ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τις θερμές ευχές των κατοίκων της Γράμμουστας για την γιορτή του, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία σύντομα να επισκεφθεί και πάλι την περιοχή, κάτι που ο κος Στεφανής, φαίνεται πως θα πραγματοποιήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα, μιας και ο ίδιος υπεραγάπα τον τόπο, αλλά και την Παναγία, θέλοντας και αυτός να την ευχαριστήσει για το ανέλπιστο γεγονός που έλαβε χώρα κατά την ημέρα της εορτής της

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η προστάτης όλων τον Όπλων του Ελληνικού Στρατού, οπότε οι μέρες αυτές για τον Αρχηγό του Στρατού είχαν πολλαπλές χαρές, τόσο για τον εορτασμό της προστάτιδας των ενόπλων δυνάμεων, της επιστροφής στα πάτρια εδάφη των δύο στρατιωτικών μας και φυσικά της ονομαστικής του εορτής. Γεγονός που δεν λησμόνησε ο τοπικός ποιμενάρχης, που συνδέεται με εγκάρδια φιλία μαζί του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here