Τη πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, εκφράζει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Αντωνίου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΣΕΝΤΡΑ.

Παράλληλα, επιρρίπτει ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση για την κατάσταση της Καστοριάς, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας γύρισε με τις αλλεπάλληλες παλινωδίες και καθυστερήσεις πολύ πριν από το 2012» και προτάσσει την υλοποίηση ενός νέου τοπικού ολοκληρωμένου προγράμματος για τον νομό «ώστε να δοθούν θέσεις για την καταπολέμησης της ανεργίας στην περιοχή».

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τα καυσόξυλα, η κ. Αντωνίου τόνισε πως: «Ένα ακόμη πολύ μεγάλο ζήτημα κι ένα ακόμη πρόσφατο παράδειγμα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ για τα οποιαδήποτε λάθη και παραλήψεις ρίχνουν διαρκώς την ευθύνη στους άλλους. Είναι ανήκουστο και ανεπίτρεπτο να βρισκόμαστε προ των πυλών του χειμώνα και κάποιοι να αδιαφορούν και να παίζουν με την αγωνία των συμπολιτών μας οι οποίοι προσπαθούν και αναζητούν τρόπο να ζεσταθούν. Παρά την ανικανότητά τους πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα. Και δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο και στα ζητήματα του πετρελαίου θέρμανσης που βρίσκεται στα ύψη και το επίδομα θέρμανσης που όχι μόνο μειώθηκε, αλλά καθυστερεί και η καταβολή του στους δικαιούχους. Αλλά το έχουμε ξαναπεί. Το κρύο είναι τώρα Αριστερό και δεν υποφέρει ο κόσμος… Έχω όμως ήδη ζητήσει με έγγραφό μου προς τη Διεύθυνση Δασών να μου χορηγήσει αντίγραφα όλων των εγγράφων και  παράλληλα να μου γνωρίσει τις ενέργειες που έχει προβεί η Διεύθυνση Δασών Καστοριάς σχετικά με την υλοτομία των καυσόξυλων από τις αρχές του έτους 2017 έως και σήμερα, προκειμένου να καταθέσω Ερώτηση προς τον αρμόδιο  αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Στην ερώτησή μας για το θέμα του φυσικού αερίου η βουλευτής επεσήμανε πως: «Θεωρώ, ότι τόσο η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ όσο και η κατασκευή του αγωγού TAP αναμένεται να δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, σε μία περιοχή όπως αυτή της Καστοριάς, με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας πανελλαδικά.
Θα πρέπει να τονίσω και να υπενθυμίσω στο σημείο αυτό, ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση ήταν αυτή που είχε εξασφαλίσει την προμήθεια φυσικού αερίου από την Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν (SOCAR), φυσικού αερίου που θα διέλθει και από τον αγωγό TAP.
Συμμετείχα, μάλιστα, και στην επίσημη αποστολή της ελληνικής κυβέρνησης στο Αζερμπαϊτζάν.
Ένα μεγαλόπνοο έργο, τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας για την Καστοριά, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Όπως, άλλωστε, έχει διαβεβαιώσει, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΡ, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας σταθμών εξυπηρέτησης φυσικού αερίου ανά 30 χιλιόμετρα αγωγού.
Παρακολούθησα, λοιπόν, και παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις από τον Αύγουστο του 2012, όταν ακόμα κάποιοι λοιδορούσαν τις προσπάθειες της τότε Κυβέρνησης, η οποία οραματίστηκε, σχεδίασε και δρομολόγησε το έργο αυτό. Είμαι βέβαιη, ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε, να συναποφασίσουμε και να διεκδικήσουμε κάθε δίκαιο αίτημά μας.»

Τέλος, για το θέμα της ονοματολογίας, η Μαρία Αντωνίου σημείωσε: «Με βάση το καταστατικό της ΝΔ, τα ψηφοδέλτια καταρτίζονται πριν από τις εθνικές εκλογές από τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω εμπλακεί ποτέ στις διαδικασίες, ούτε πρόκειται να το κάνω. Δουλειά μου είναι να ασχολούμαι και να προσπαθώ να επιλύω τα προβλήματα του τόπου και των συμπολιτών μου και όχι με εσωκομματικές διεργασίες».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στη ΣΕΝΤΡΑ που κυκλοφορεί 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here