Στον «πάγο» μπαίνει η ολοκλήρωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου στην Ομόνοια, απέναντι από την Μητρόπολη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της sentra.com.gr ενώ οι εργασίες είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους. Την αναστολή των εργασιών γνωστοποίησε με έγγραφό της η εφορεία Αρχαιοτήτων…

Η υπηρεσία παρέδωσε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο αναστέλλονται οι εργασίες… μέχρι νεωτέρας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, με την αιτιολογία ότι ο χώρος που υψώνεται  το τοιχίο του προαυλίου κρύβει Ιστορικό μνημείο.

Να σημειωθεί ότι το έργο που έπειτα από τρία χρόνια είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση κινδυνεύει με αυτή την εξέλιξη να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ.

Πάντως από την πλευρά της η κ. Ανδρομάχη Σκρέκα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων σημείωσε πως η επιστολή που έχει σταλεί δεν αναφέρεται στο σύνολο του έργου παρά μόνο στην κατασκευή του τοιχίου για την οποία πρέπει να βρεθεί μια διαφορετική λύση όπως σιδερένια κάγκελα. Παράλληλα τόνισε ότι οι εργασίες στο υπόλοιπο έργο μπορούν να συνεχισθούν κανονικά και άρα δεν υφίσταται θέμα ούτε ολικής αναστολής του έργου, ούτε προβλήματος που μπορεί να δημιουργήσει πιθανότητα απένταξής του από το ΕΣΠΑ.

Μάρκος Πετρόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here