Ένα άνευ προηγουμένου περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια τριήμερης εκδρομής της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού στο νησί της Κέρκυρας, όπου μαθητές δέχτηκαν φραστική επίθεση και ένας εξ αυτών υπέστη και ξυλοδαρμό από μαθητές σχολείου της Κέρκυρας.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Όλα συνέβησαν, σύμφωνα με ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες της sentra.com.gr όταν οι μαθητές του λυκείου από το Άργος Ορεστικό, βρισκότανε και έπιναν καφέ στην περίφημη Πλατεία Λιστόν της Κέρκυρας. Εκεί, και άνευ λόγου, μαθητές από τοπικό σχολείο, άρχισαν να επιτίθενται στους μαθητές του Άργους Ορεστικού.
Τα παιδιά χωρίς να δώσουν σημασία και να αντιδράσουν στην επίθεση αυτή, αποχώρησαν από το σημείο, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των καθηγητών σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο τέτοιο συμβάν. Παρόλα αυτά οι μαθητές της Κέρκυρας ακολούθησαν με άγριες διαθέσεις τους μαθητές του Άργους Ορεστικού με αποτέλεσμα να πιάσουν έναν και να τον ξυλοκοπήσουν!
Άμεση ήταν η επέμβαση των συνοδών καθηγητών της εκδρομής, που αποσόβησαν τα χειρότερα, γλιτώνοντας τον μαθητή από το μένος των Κερκυραίων. Αμέσως οδήγησαν τον νεαρό μαθητή στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε, ευτυχώς, κάποιο σοβαρό τραύμα και ασφαλής οδηγήθηκε πίσω στην αποστολή της εκδρομής. Αμέσως ενημερώθηκαν οι γονείς του στο Άργος Ορεστικό καθώς και ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου του Άργους Ορεστικού.

Από πλευράς του, το λύκειο του Άργους Ορεστικού προχώρησε άμεσα σε καταγγελία του γεγονότος στην Αστυνομία, ενώ καταδικάζει με κάθε τρόπο το αποτρόπαιο αυτό περιστατικό που αμαύρωσε την παραμονή των μαθητών σε ένα από τα κατ’ εξοχήν τουριστικά μέρη της χώρας.

Επίσης το γεγονός αυτό καυτηριάζει και με επιστολή προς τον δήμαρχο της Κέρκυρας, επισημαίνοντας πως το Γενικό Λύκειο του Άργους Ορεστικού, επί σειρά ετών κάθε χρόνο, επισκέπτεται την Κέρκυρα με εκδρομές, ζητώντας να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μαθητών και αμαυρώνουν τη φήμη του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί το πόσο γρήγορα αντέδρασαν οι καθηγητές αλλά και ο Λυκειάρχης, παρότι δεν συνόδευε την εκδρομή, οι οποίοι στάθηκαν με κάθε τρόπο στον μαθητή, που εντελώς αναίτια, πέρασε τέτοια ταλαιπωρία, ενώ βρέθηκε εκεί για αναψυχή με τους συμμαθητές του.

Τέλος, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα άτομα που δημιούργησαν το τραγικό αυτό περιστατικό, είναι μαθητές από Επαγγελματικό Λύκειο της Κέρκυρας, που έχουν ξανά απασχολήσει τις τοπικές αρχές με την συμπεριφορά τους.2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Ένα άνευ προηγουμένου περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια τριήμερης εκδρομής της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού στο νησί της Κέρκυρας, όπου μαθητές δέχτηκαν φραστική επίθεση και ένας εξ αυτών υπέστη και ξυλοδαρμό από μαθητές σχολείου της Κέρκυρας. Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος Όλα συνέβησαν, σύμφωνα με ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες της sentra.com.gr όταν οι μαθητές του λυκείου από το Άργος Ορεστικό, βρισκότανε και έπιναν καφέ στην περίφημη Πλατεία Λιστόν της Κέρκυρας. Εκεί, και άνευ λόγου, μαθητές από τοπικό σχολείο, άρχισαν να επιτίθενται στους μαθητές του Άργους Ορεστικού. Τα παιδιά χωρίς να.. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο sentra.com.gr […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here