Την ώρα που οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές σε ότι αφορά επικείμενη «λύση» για την ονομασία του γειτονικού κράτους των Σκοπίων, με διάφορες ονομασίες να αναφέρονται ως πιθανές, την ίδια ώρα φαίνεται να έχει οριστεί και ο τόπος όπου θα υπογραφεί η συμφωνία ανάμεσα στα δύο κράτη.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της sentra.com.gr που προέρχονται από το κυβερνητικό περιβάλλον, έχει επιλεγεί ο τόπος των Πρεσπών στο Νομό Φλώρινας της Δυτικής Μακεδονίας, όπου οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Σκοπίων θα υπογράψουν τη συνολική λύση που αφορά τις σχέσεις των δύο κρατών. Μάλιστα, αν και ακούγονται διάφορες ονομασίες, όπως αυτή με γεωγραφικό προσδιορισμό (Βόρεια Μακεδονία) υπάρχει και στο τραπέζι και το όνομα Μακεδονική Δημοκρατία του Κρούσοβου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας φαίνεται να έχουν καταφτάσει σε διάφορες υπηρεσίες του νομού Φλώρινας, οδηγίες για προετοιμασία του τόπου (καθαριότητες, καλλωπισμός, μέτρα ασφαλείας κ.α) με ενδεικτικές ημερομηνίες με καταληκτική την 28η Ιουνίου, όπου Τσίπρας και Ζάεφ θα βρεθούν για την υπογραφή της συμφωνίας.

Πάντως το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση αναζητά τον χώρο όπου θα υπογράψει συμφωνία με τα Σκόπια, φανερώνει πως αυτή ήδη υπάρχει και προφανώς σύντομα τις επόμενες ημέρες θα δούμε και τις επίσημες ανακοινώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here