Τέλος σε μια τεράστια ρευματοκλοπή, που ξεπερνά τις 70.000 ευρώ, έβαλε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου, ο δήμος Άργους Ορεστικού και ο δήμαρχος της πόλης, Πάνος Κεπαπτσόγλου.

Ρεπορτάζ: Μάρκος Πετρόπουλος

Τα… βουνά πήραν ο δήμαρχος και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Άργους Ορεστικού σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου, όπου με τη συνοδεία της Αστυνομίας μπήκε τέλος σε μια απίστευτη υπόθεση ρευματοκλοπής που επιβάρυνε με χιλιάδες ευρώ τον δήμο και κατά συνέπεια τους πολίτες του Άργους Ορεστικού. Ρευματοκλοπής που μάλιστα είχε τη «σφραγίδα» εταιρίας που λειτουργούσε εκ μέρους μεγάλης εταιρίας παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα στον Προφήτη Ηλία Βογατσικού όπου οι «υπεύθυνοι» για τη ρευματοκλοπή είχαν παραβιάσει το κλειδωμένο με λουκέτο κλειστό χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου όπου φυλασσόταν παροχή ρεύματος του Άργους Ορεστικού, και παράνομα «τράβηξαν καλώδιο», τοποθέτησαν ασφάλειες και τελικά έδωσαν ρεύμα στην εγκατάσταση της εταιρίας που διαθέτει κεραία κινητής τηλεφωνίας στο ύψωμα!

Η όλη υπόθεση έγινε αντιληπτή από υπαλλήλους του δήμου όπου πραγματοποιούσαν περιοδικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις και οι οποίοι ενημέρωσαν το δήμαρχο της πόλης. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένα μπαράζ επαφών του κ. Κεπαπτσόγλου με εκπροσώπους της εν λόγω εταιρίας, οι οποίες όμως δεν οδήγησαν πουθενά, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση  κατά παντός υπευθύνου και να οδηγηθούμε στο σημερινό «κατέβασμα» του διακόπτη. Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρίσκεται και κεραία άλλης εταιρίας η οποία εξυπηρετεί τις ανάγκες της με ιδιόκτητο μετρητή της ΔΕΗ σε δικό της χώρο.

«Σαφώς και είναι παράνομο. Το σπιτάκι είναι του δήμου, υπήρξε παραβίαση και σήμερα μετά από μήνυση κατά των εταιριών VODAFONE και VICTUS, η οποία είναι και ιδιοκτήτης του σταθμού εκπομπής, γίνεται διακοπή της παροχής, της ρευματοκλοπής επί της ουσίας. Δεν είχε υπάρξει καμία ενημέρωση του δήμου», σημειώνει ο κ. Κεπαπτσόγλου και μας εξηγεί πως: «έπειτα από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε την 1 Αυγούστου του 2017, φτάνουμε σήμερα να κατεβάσουμε τον διακόπτη. Σταματάει έτσι η ηλεκτροδότηση μέχρι νεωτέρας. Οφείλαμε να δώσουμε ένα τέλος, ως ελάχιστη υποχρέωση προς τους δημότες».

Στο ερώτημα εάν υπήρξε επικοινωνία με την εταιρία, ο δήμαρχος του Άργους επισημαίνει πως «υπήρξε με την εταιρία VICTUS, η οποία υποστηρίζει τα δίκτυα των VODAFONE και WIND, τους προσκομίσαμε όλα τα έγγραφα, δυστυχώς, όμως, μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε υπήρξε εμπαιγμός κατά του Δήμου. Εννοείται, φυσικά, ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει ότι οφείλει να διεκδικήσει. Αποζημιώσεις για το ρεύμα, αλλά και την ηθική βλάβη προς τον δήμο Άργους Ορεστικού. Μιλάμε για καταπάτηση».  

Δείτε το βίντεο με το κατέβασμα του διακόπτη και τις δηλώσεις Κεπαπτσόγλου

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here