Αμέτρητος  ήταν ο κόσμος που παραβρέθηκε χθές (21 Ιουλίου 2016) στις 7:30 μ.μ. στην Αυλή του Αρχοντικού Πηχεών, στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (Ντολτσό), για να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου «Καλοκαίρι και Καστοριά».

Στην ιδανική και μαγευτική αυτή αυλή, που τον τελευταίο καιρό έχει στεγάσει αρκετές εκδηλώσεις πολιτισμού, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου που χαιρέτησε με χαρά αυτήν   την πρωτοβουλία. Διοργανωτής  της εκδήλωσης και εκδότης  του  βιβλίου είναι το Inkastoria.

Το «Καλοκαίρι και Καστοριά» είναι ένα βιβλίο, δημιουργία 19 συντελεστών, οι οποίοι ενώνοντας τις δυνάμεις τους παρήγαγαν  ένα λαμπρό αποτέλεσμα.  Αποβλέποντας σε ένα κοινό σκοπό,έγραψαν ποιήματα και πεζά κείμενα, καθώς και ένα εικονογραφημένο παραμύθι για μικρούς ,και όχι μόνο, αναγνώστες, στα οποία έβαζαν την πινελιά και το χρώμα της πόλης.

Την παρουσίαση άνοιξε ο κ. Γ. Πάτρας που μίλησε για την εταιρεία προστασίας ατόμων με αυτισμό Καστοριάς, στην οποία και θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου.  Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι δύο ομιλήτριες, Ι. Μανέτα και Δ. Ριζοπούλου παρουσιάζοντας στο κοινό το βιβλίο, ενώ μίλησε και ο εμπνευστής της ιδέας, Μ. Πετρόπουλος.  Ακολούθησε συζήτηση ενώ παράλληλα προβαλόταν ένα βίντεο από το Κέντρο Ημέρας.

Το inkastoria.gr σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, ευχαρίστησαν όλους τους χορηγούς καθώς και τους δεκαεννέα ξεχωριστούς καλλιτέχνες που συνέβαλλαν στη δημιουργία αυτής της εξαίσιας συλλογής διηγημάτων και  ποιημάτων που μύριζε καστοριανό καλοκαίρι.

Οι Ντίνα Αγράμπελη, Αλέξης Γούδας, Νίκος Δόικος, Στέλλα Καλαμπούκα, Σοφία Κλειούση, Όλγα Κοκκίνου Στασινοπούλου, Βενιζέλος Αλέξανδρος Μιχαήλ, Νίκος Μερτζανίδης, Ουρανία Μπάγγου, ΜαριλέναΜπουμπάρη, Γιώργος Πάνος, Ηλίας Παπαμόσχος, Χρυσούλα Πατρώνου Παπατέρπου, Μάρκος Πετρόπουλος, Νίνα Ράπη, Μαρία Σέκιου, Μάρθα Τοκατλίδου Σαββοπούλου, Πόπη Φανούλη – Νάτου, Νάνσυ Χατζή, παραχώρησαν ανέκδοτα ποιήματα και πεζά δημιουργώντας ένα μοναδικό καλλιτέχνημα

vivlio inkastoria parousiasi

vivlio inkastoria parousiasi 2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here