Ένα περιστατικό απόπειρας αρπαγής παιδιού (δημοτικού σχολείου) σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στη Βέροια, στην περιοχή του Βήματος Απ. Παύλου.

απόπειρα καταγγέλθηκε από τους γονείς στην Ασφάλεια, η οποία έχει λάβει μέτρα, ενώ και η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς να υποψιάσουν τα παιδιά, ώστε να μην παρασύρονται και να μην εμπιστεύονται ανθρώπους που τα πλησιάζουν με το πρόσχημα ότι τους έστειλαν οι γονείς τους να τα παραλάβουν από το σχολείο. Όπως συνέβη και στο παραπάνω περιστατικό, στο οποίο ο φόβος και η απομάκρυνση τελικά του παιδιού από το αυτοκίνητο που σταμάτησε δίπλα του, το έσωσε!

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί εγρήγορση των πάντων!

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Σύμφωνα με το Τμήμα Ασφαλείας στο οποίο και καταγγέλθηκε το περιστατικό, την περασμένη Παρασκευή 1η Ιουνίου και κατά την ώρα αποχώρησης των μαθητών από δημοτικό σχολείο στην περιοχή του Βήματος Αποστόλου Παύλου, άγνωστος άνδρας προσέγγισε τον 11χρονο λέγοντάς του ότι η μητέρα του ζήτησε από τον άνδρα να τον μεταφέρει στο σπίτι. Ο μαθητής αντέδρασε άμεσα και έφυγε τρέχοντας, χωρίς να δοθεί συνέχεια στην περιπέτειά του.

Μητέρα και γιος κατήγγειλαν δύο μέρες αργότερα το περιστατικό στην αστυνομία, χωρίς ωστόσο το παιδί να είναι σε θέση να δώσει σαφή περιγραφή του αυτοκινήτου και του αγνώστου προσώπου που τον πλησίασε. Οι αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, ενισχύοντας παράλληλα τις περιπολίες γύρω από τα σχολεία της Βέροιας, προκειμένου να μην παρατηρηθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα.

Ενημέρωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Διονύση Διαμαντόπουλου, ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό την Τετάρτη. Ο ίδιος έδωσε εντολή σε δασκάλους και νηπιαγωγούς να γνωστοποιήσουν την υπόθεση στους γονείς οι οποίοι με τη σειρά τους θα συμβουλέψουν τα παιδιά για το τι πρέπει να κάνουν κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από τα σχολεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here