Τέλειωσε ο μύθος της παράταξης «Ανατροπή-Δημιουργία». Εδώ και ένα μήνα ο Περιφερειάρχης και η παράταξή του, δέχονται πυρά από πολίτες και θεσμικούς, για την προσκόλληση τους στην κυβέρνηση εν όψει της «λύσης» του Σκοπιανού και όχι μόνο.

Από το πρωί της Κυριακής όμως, τα πράγματα χειροτέρεψαν. Από τότε που οι θεσμικές κεφαλές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας παραβρέθηκαν στους Ψαράδες να χειροκροτήσουν την συμφωνία του Τσίπρα με την οποία αναγνωρίστηκε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Παρέδωσαν δε, το χλιαρό τους ψήφισμα «ήπια και με τρόπο» φοβούμενοι μήπως τους μαλώσουν οι φίλιες κυβερνητικές δυνάμεις.

Η αντίδραση του κόσμου είναι πολύ έντονη. Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχει προκληθεί ένας χαμός, με τους πολίτες να αποδοκιμάζουν με πολύ σκληρές εκφράσεις την Περιφερειακή Αρχή, αλλά και τους φιλο-συριαζαίους συμβούλους.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ. Δεν είναι μόνο το τεράστιο πολιτικό κόστος που θα υποστούν οι Θοδωρής Καρυπίδης και η ομάδα του. Είναι τα πολύ περιφρονητικά σχόλια που πλέον δημόσια γίνονται.

Πέρα από αυτό, ο Θ. Καρυπίδης έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα. Τη σοβαρότατη διαφωνία του στο εν λόγω θέμα με πολλά μέλη της παράταξης του στο περιφερειακό συμβούλιο. Δεν είναι τυχαίο το ότι Ο Πρόεδρος του σώματος Φ. Κεχαγιάς και οι χορικοί Αντιπεριφερειάρχες Π. Πλακεντάς και Σ. Αδαμόπουλος όχι μόνο διαφώνησαν, αλλά του είπαν να μην παραστεί στην υπογραφή της συμφωνίας.

Όλα αυτά με φόντο το ότι ο Περιφερειάρχης σύρθηκε να εισηγηθεί ψήφισμα αντίθετο στη συμφωνία δεδομένου του ότι δεν ήλεγχε την πλειοψηφία αλλιώς. Και φυσικά με φόντο το άρθρο-κόλαφο του πρώην εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας και συνιδρυτή της παράταξης, που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Κρίσιμο ερώτημα αποτελεί μετά απ” όλα αυτά τα γεγονότα, το αν θα συνεχίσει η παράταξη του να υφίσταται, και το ποια θα είναι η συνοχή της. Ο λόγος είναι απλός: Για να μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται, αλλά κυρίως να διοικεί την Περιφέρεια, απαιτείται μια ελάχιστη συμφωνία και ομοιογένεια. Και κυρίως να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας εντός του περιφερειακού συμβουλίου που διαρρήχθηκαν χθες στις Πρέσπες.

Πάντως, μια παράταξη που δεν «έπεσε» με το «Κερνάμε Ελλάδα», τα βάλε-βγάλε στους λογαριασμούς του Περιφερειάρχη στην Τράπεζα Πειραιώς, τις αναθέσεις της Αγίας Όλγας, την χαμηλότατη απορροφητικότητα στα κονδύλια, την ανακολουθία μετά την «αποεπένδυση» της ΔΕΗ από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα συνεχή «δωράκια» σε φίλους και συνεργάτες, και πόσα άλλα, πέφτει γιατί δεν κράτησε την αυτονόητη στάση απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα αφουγκραζόμενη τους πολίτες.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here