Ο καιρός εγγύς πια για την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων και όλα δείχνουν πως η Καστοριά έχει μπει στο «στόχαστρο» πολλών Ελλήνων που θέλουν να ζήσουν τις μέρες αυτές σε μια περιοχή που μπορεί να σου προσφέρει απλόχερα τη μαγεία αυτή!
 

 Η Καστοριά δεν χρειάζεται, πέρα από τον απαιτούμενο στολισμό, να κοπιάσει για να προσφέρει σε κάποιον να ζήσει παραμυθένιες γιορτές, καθώς με την αυθεντική προσωπικότητα της,το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, την άριστη φιλοξενία των κατοίκων της και την διατήρηση των παραδόσεων, αποτελεί αυτοδίκαια τον πιο τέλειο προορισμό! Αυτό είναι πλέον γνωστό σε όλη την Ελλάδα και έτσι, όπως φαίνεται, χιλιάδες επισκέπτες από τον Ελλαδικό χώρο, αναζητούν να περάσουν εδώ την περίοδο των εορτών του Δωδεκαημέρου!

 
Ήδη μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία και γραφεία τουρισμού, έχουν θέσει την Καστοριά ως τον καλύτερο προορισμό για τις μέρες αυτές, ενώ μεγάλος αριθμός όσων σχεδιάζουν να περάσουν εκτός των εστιών τους τις Άγιες αυτές ημέρες, αναζητούν από ιστοσελίδες με προσφορές ξενοδοχεία και ξενώνες τις περιοχής μας, προκειμένου να κλείσουν έγκαιρα καταλύματα.
 
Οι προσφορές το διάστημα αυτό είναι πραγματικά πολλές, αρκεί κανείς να κάνει μια σχετική αναζήτηση. Μάλιστα μπορεί να βρει δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου από 47 ευρώ! Λογικό είναι λοιπόν για όσους αγαπούν τις γιορτές και θέλουν να τις περάσουν με ατμόσφαιρα των ημερών, να θέλουν να βρεθούν στην περιοχή της Καστοριάς. Άλλωστε η Καστοριά σε κάθε επισκέπτη έχει να προσφέρει πάρα πολλά και μόνο το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και ο χαρακτήρας των παραδοσιακών συνοικιών διαμορφώνουν μια εικόνα ειδυλλιακή. Ιδίως στις παραδοσιακές γειτονιές Ντολτσό και Αποζάρι. Προσθέτοντας κανείς τις τοπικές νοστιμιές που εύκολα μπορεί να βρει στα μενού των τοπικών καταστημάτων, τότε εύκολα μπορεί να μιλά για τον απόλυτο προορισμό!
 
Φυσικά, όποιος βρεθεί τις μέρες αυτές στην περιοχή, όπου και να περιηγηθεί, αν όσα δει δεν του κόψουν την ανάσα, σίγουρα λίγο ή πολύ θα τον εντυπωσιάσουν. Μεταξύ αυτών θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά προϊόντα σε ρουχισμό και αξεσουάρ κατασκευασμένα από γούνα, απο τα εργαστήρια του τόπους μας, αλλά να προμηθευτεί, αν το επιθυμεί, με παραδοσιακά προϊόντα όπως τρόφιμα (φασόλια, χυλοπίτες κ.α) γλυκά, λικέρ και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!
 
Το μόνο σίγουρο – και δεν ευλογούμε τα γένια μας- είναι πως όποιος πάρει απόφαση και βρεθεί στην Καστοριά, σίγουρα θα θέλει να ξανάρθει, όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει!
 
Επιμέλεια: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here