Μία μεγάλη προσπάθεια για τη συντήρηση και βελτίωση των κτιριακών υποδομών του Αρχοντικού των Αδελφών Εμμανουήλ έγινε επί επτά (7) ολόκληρους μήνες…

…από τα μέλη του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Αρμονία, που κατάφεραν να ανοίξουν ανοίξει τις πύλες του κτιρίου στο ευρύ κοινό, λειτουργώντας το ως ενδυματολογικό μουσείο. Τα μέλη της Αρμονίας δεν …λυπήθηκαν ούτε κόπο ούτε έξοδα προκειμένου να φέρουν στη σημερινή του μορφή το Αρχοντικό, βάζοντας προσωπική εργασία αλλά και χρήματα, καθώς, ουσιαστικά, βοήθεια δεν υπήρξε από κανέναν φορέα, πλην της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα σχεδόν τα εκθέματα είναι προσφορά του πρώην δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Τσαμίση, ο οποίος κυριολεκτικά «έστησε» το Μουσείο, και της οικογένειάς του, που ευχαρίστως τα διέθεσαν για να μείνουν ως πολιτιστική κληρονομιά όλης της κοινωνίας, αλλά και για να φτάσουν ως γνώση σε όλους τους ντόπιους και επισκέπτες.

Το Μουσείο λειτουργεί τις Κυριακές και τις αργίες, ενώ είναι ανοιχτό στο κοινό και τις καθημερινές κατόπιν ραντεβού, ενώ πάρα πολλά είναι τα σχολεία του νομού και όχι μόνο που επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τα μέλη του Συλλόγου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here