Στο Άργος Ορεστικό και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, λειτούργησε σήμερα, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ Σεραφείμ, ο οποίος επιφύλαξε μια τεράστια έκπληξη για τον δήμαρχο κο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου!

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Καστοριάς απένειμε στο Δήμαρχο του Άργους Ορεστικού το ανώτατο παράσημο της Παναγίας, ο οποίος δεν γνώριζε τίποτα για την κίνηση αυτή του Μητροπολίτη. Το γεγονός λειτούργησε ως μεγάλη έκπληξη, μέσα στον κατάμεστο από πλήθος πιστών, Ιερό Ναό, γεγονός που τον συγκίνησε αφάνταστα και με δάκρυα στα μάτια, ευχαρίστησε τον τοπικό ποιμενάρχη λέγοντας πως δεν κάνει τίποτα περισσότερο από ότι πρέπει να κάνει!

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Καστοριάς, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως ο Παναγιώτης Κεπατσόγλου ως δήμαρχος προτιμά με τα χρήματα που έχει στη διάθεση του να βοηθά να και να ενισχύει το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής εκκλησίας και ιδίως του δύο Ιερούς Ναούς του Άργους Ορεστικού, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Νεκταρίου, παρά να τα χρησιμοποιεί για δική του πολιτική υστεροφημία, όπως συνηθίζουν να κάνουν άλλοι δήμαρχοι και πολιτικά πρόσωπα!

Αμέσως μετά την ανάγνωση της ανάλογης επιστολής από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αθανάσιο Γιαννουσά και την επίδοση του παρασήμου από τα χέρια του Μητροπολίτη, ο ναός σείστηκε από τα χειροκροτήματα. Στο τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στο δήμαρχο του Άργους Ορεστικού!

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here