Μέσα σε κλίμα βαθιά κατάνυξης πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 6 Απριλίου 2018, η περιφορά και η συνάντηση των Επιταφίων των δύο ενοριών -Αγίας Παρασκευής και Αγίου Νεκταρίου- του Άργους Ορεστικού, την οποία παρακολούθησε χιλιάδες κόσμου.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος – Φωτογραφίες: Γιάννης Αραμπατζής

Αν και οι καιρικές συνθήκες, τουλάχιστον από άποψη θερμοκρασίας, δεν θύμιζε και τόσο πολύ μέρες Πάσχα. Ευτυχώς δεν έβρεξε καθόλου, ωστόσο κατά την διάρκεια της περιφοράς των Επιταφίων στο Άργος Ορεσιτκό επικρατούσε αρκετό κρύο, το οποίο όμως δεν εμπόδισε χιλιάδες κόσμου να παρακολουθήσει από κοντά την κορύφωση του Θείου δράματος, σε μια άκρως κατανυκτική βραδιά.

Είχε προηγηθεί ο Επιτάφιος Θρήνος στις δύο Εκκλησίες και ήταν περίπου 9.00 η ώρα του βράδυ που οι Επιτάφιοι βγήκαν για την περιφορά. Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής παραβρέθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κεπατσόγλου, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Υποστράτηγος Γρηγόριος Γρηγοριάδης, ο Αστυνομικός διευθυντής και μεγάλο πλήθος κόσμου. Την πομπή του Επιταφίου συνόδευσαν η Φιλαρμονική μπάντα του δήμου Άργους Ορεστικού και η μικτή πολυφωνική χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου ”Η Ορεστίς” που για μια ακόμη χρονιά απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλου του κόσμου.

Οι καταστόλιστοι, υπέροχοι Επιτάφιοι, συναντήθηκαν περίπου στις 21.30 στην πλατεία του Δημαρχιακού Μεγάρου, μπροστά στο μνημείο των Ηρώων με πρώτο να καταφθάνει αυτόν της Αγίας Παρασκευής, ενώ λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε και αυτό του Αγίου Νεκταρίου με ”οδηγούς” την Ελληνική και τη Βυζαντινή σημαία που κρατούσαν νέοι της Ενορίας. Αμέσως τελέσθηκε δέηση, ενώ προς τις χιλιάδες του κόσμου ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρανιός ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς κ. Σεραφείμ.

Υπό τον ήχο της πένθιμης καμπάνας, οι Επιτάφιοι επέστρεψαν στους Ιερούς Ναούς, όπου μετά το πέρας της ακολουθίας, διανεμήθηκαν άνθη ως ευλογία σε όλο τον κόσμο.

(Για βίντεο πατήστε τον επόμενο σύνδεσμο: Περιφορά και συνάντηση Επιταφίων στο Άργος Ορεστικό – Βίντεο)

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here