Θύμισες από τα παλιά ξύπνησε σήμερα στο Άργος Ορεστικό η γειτονιά του «Τζαμί μαχαλά» όπως λέγανε την πιο κεντρική γειτονιά της πόλης οι παλιοί!

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Τελευταία Κυριακή πριν την νηστεία της Σαρακοστής σήμερα, και οι κάτοικοι της γειτονιάς του Τζαμί, βάλθηκαν να εντυπωσιάσουν και όπως όλα δείχνουν το κατάφεραν με το καλύτερο τρόπο! Η Παλιαπούλια, όπως το έθιμο της ημέρας ορίζει, που έστησαν από νωρίς το πρωί, ήταν βγαλμένη από τα ωραία παλιά χρόνια που στις γειτονιές του Άργους Ορεστικού, στηνόταν μεγάλες και εντυπωσιακές Παλιαπούλιες από τσάκνα και αγκάθια!

Τα χρόνια εκείνα το «παιχνίδι» παιζόταν ανάμεσα στις γειτονιές του Τζαμί, της Πατσούρας, του Ντερέ και του Ντεπέ, ενώ παράλληλα και άλλες γειτονιές οργάνωναν τις Παλιαπούλιες, αν και το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης, μονοπωλούσαν οι προαναφερόμενες γειτονιές! Μάλιστα δινόταν και βραβεία που έκαναν πιο έντονο τον ανταγωνισμό!

Όλα αυτά η γειτονιά του Τζαμί κατάφερε σήμερα να τα ανασύρει απο την μνήμη, με ένα καλοστημένο και πολύ καλά οργανωμένο έθιμο, αυτό της Παλιαπούλιας, συνοδευόμενο απο ψητά στα κάρβουνα, άφθονο κρασί, πάρα πολύ κόσμο και ανεβασμένη διάθεση!

Κατά κοινή ομολογία όσοι βρέθηκαν -και ήταν δεκάδες τα άτομα που βρέθηκαν στη γειτονιά- δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και δεν σταμάτησαν να συγχαίρονται κυρίως τους νέους που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ζωντάνεψαν το έθιμο των ημερών. Στην καλύβα δε, όπως μπορείτε να δείτε, δεν έλειψαν και φράσεις περιπαικτικές, που χρησιμοποιήθηκαν ως… σύνθημα!

Οι «Τζαμιώτες» από την πλευρά τους ευχαριστούν θερμά όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στο κάψιμο της παλιαπούλιας της γειτονιάς τους!

Δείτε τις φωτογραφίες και τις εναέριες λήψεις της ΣΕΝΤΡΑΣ από την εντυπωσιακή Παλιαπούλια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here