Στις 5.00 τα ξημερώματα ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των ενοριών Αγίας Παρασκευής και Αγίου Νεκταρίου, στο Άργος Ορεστικό, στέλνοντας μέσα στον παγωμένα χειμωνιάτικο αέρα, το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου Χριστού.

Τόσο στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής, όσο και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, παρατηρήθηκε μεγάλη προσέλευση κόσμου, που έσπευσαν από πολύ νωρίς το πρωί, να παρακολουθήσουν τον Όρθρο, με τους υπέροχους Χριστουγεννιάτικους ύμνους, καθώς και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί της Χριστού Γεννήσεως. Η ακολουθία ξεκίνησε και στους δύο Ναούς στις 5 τα ξημερώματα. Όσο η ώρα περνούσε, τόσο αυξανόταν και η παρουσία του κόσμου που κατέφθανε από όλη την πόλη, αλλά και από απόδημους που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Άργος Ορεστικό για τις ημέρες των εορτών κοντά στα συγγενικά τους πρόσωπα.

Πριν την Θεία Κοινωνία, αναγνώσθηκε στο κοινό, η Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ενώ αμέσως μετά εκατοντάδες πιστοί, έλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ως είθισται, διανεμήθηκε αντίδωρο, όπου κλήρος και λαός αντάλλαξαν θερμές ευχές!

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here