Σαράντα χρόνια πέρασαν από τότε που αποχαιρέτησαν τα μαθητικά θρανία οι μαθητές που αποφοίτησαν το 1983 από το Λύκειο Άργους Ορεστικου.

Οι απόφοιτοι του 1983 συναντήθηκαν το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, στον προαύλιο χώρο του παλιού Λυκείου Άργους Ορεστικού, όπου τώρα πλέον στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες και στην συνέχεια στο εσωτερικό του σχολείου τους, οπού ανακάλεσαν στην μνήμη τους ιστορίες από όταν φοιτούσαν στο σχολείο.

Ήτανε μία ιδιαίτερη ευκαιρία να ανταμώσουν ξανά οι μαθητές μεταξύ τους, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο σημερινός δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου και να αναπολήσουν τα μαθητικά τους χρόνια.

Αυτό βέβαια που αξίζει να σημειωθεί είναι πως συγκεντρώθηκε ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός από τους αποφοίτους του ’83, μερικοί από τους οποίους ταξίδεψαν από άλλες πόλεις της Ελλάδας και το εξωτερικό για να παρευρεθούν στον Reunion.

Τα χαμόγελα και τα δάκρυα δεν άργησαν να έρθουν σε αρκετά πρόσωπα, όταν αντίκρισαν τους ανθρώπους που πέρασαν μαζί τους “τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους”, τα μαθητικά.

Χαρά και θαυμασμό έφερε σε όλους τους συμμαθητές η παρουσία πολλών καθηγητών τους, που μέχρι και σήμερα διηγούνται ιστορίες για την χαρισματική αυτήν γενιά.

Μια καινοτόμα γενιά που όπως σύσσωμοι καθηγητές και μαθητές συμφώνησαν, έκαναν την αρχή για αρκετά πράγματα που έχουν ως δεδομένα οι νεότερες γενιές του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού.

Πιο συγκεκριμένα οι απόφοιτοι του ’83 καθιέρωσαν την Χοροεσπερίδα του Λυκείου όπως την ξέρουμε σήμερα, αφού ήταν οι πρώτοι που την πραγματοποίησαν τότε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “TSAMIS”, επίσης ήταν η πρώτη γενιά που πήγε επταήμερη σχολική εκδρομή με ειδική άδεια από το υπουργείο, μια εκδρομή που δεν κόστησε τίποτα σε κανέναν αφού όλα τα έξοδα ήταν πληρωμένα από εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει το δεκαπενταμελές συμβούλιο.

Βέβαια δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως οι απόφοιτοι του ’83 ήταν σύμφωνα με στατιστικά μια από τις χρονιές με τα μεγαλύτερα ποσοστά εισαγωγής τότε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στην συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στο “Restaurant 1896” στο Άργος Ορεστικό, όπου σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, παρακολούθησαν ένα βίντεο με πλήθος φωτογραφιών που ανέσυραν αναμνήσεις που έχουν χαραχτεί στην μνήμη όλων.

Live μουσική, καλό φαγητό και ένα φωτογραφικό λεύκωμα που τυπώθηκε το ίδιο βράδυ, ήταν ο συνδυασμός που έκανε την βραδιά να κλείσει με απόλυτη επιτυχία και τους συμμαθητές να δίνουν ραντεβού σε νέες συναντήσεις.

Δείτε πατώντας εδώ το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ditikostipos.gr

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αποσπάσματα από το Reunion των αποφοίτων του ’83:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here