Με τεράστια προσέλευση κοινού, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή, άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με ομιλητή τον ψυχίατρο, συγγραφέα και οικογενειακό σύμβουλο, Ιάκωβο Μαρτίδη, με θέμα  “Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά. Μύθος ή πραγματικότητα;” στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπολους

Η εκδήλωση, που γνώρισε τεράστια επιτυχία, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία μεταξύ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Άργους Ορεστικού και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καστοριάς, τον δήμο Άργους Ορεστικού και τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης επιτυχίας την χθεσινής εκδήλωσης, ήταν το ότι αρχικά το πρόγραμμα προέβλεπε, ο ομιλητής να μιλήσει για περίπου  για 30-40 λεπτά, εντούτοις ξεπέρασε κατά πολύ την 1 ώρα,  καθηλώνοντας το κοινό! Αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία λύθηκαν πολλές απορίες. Στο τέλος, ο κ. Μαρτίδης έγραψε αφιερώσεις στα βιβλία του και, προς τιμήν του, αφιέρωσε χρόνο σε όποιον ήθελε να μιλήσει μαζί του προσωπικά. Ο κ. Μαρτίδης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανταμώσουμε ξανά, σε μια χαρακτηριστική αποστροφή της ομιλίας του, υπογράμμισε πως «Όλα είναι δυνατά αρκεί να δίνουμε νόημα στο κάθε τι που κάνουμε. Η ευτυχία βαδίζει αργά!»
Αυτό που κράτησε το κοινό ήταν ότι είναι δυνατόν να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα παιδιά, ακόμη κι όταν κάνουμε λάθη. Η ευτυχία δεν βρίσκεται στο έχειν αλλά στο είναι. Το μυστικό των ευτυχισμένων παιδιών είναι ο ποιοτικός και όχι ο ποσοτικός χρόνος που περνάνε μαζί τους οι γονείς και καθοριστική είναι η κάθε μορφή αγκαλιάς στη διάρκεια της ημέρας (σωματική, βλεμματική, λεκτική).
Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι Μιχάλης Παπαδόπουλος και Ιωάννης Μπάρδος ως πρόεδροι των προαναφερομένων ενώσεων γονέων και κηδεμόνων, η κα Μαρία Πολίτη, ως μέλος των ενώσεων, στην οποία ανήκει και η ιδέα της επικοινωνίας με τον ομιλητή και την πραγματοποίηση της χθεσινής εκδήλωσης. Χαιρετισμό απέστειλε η βουλευτής Ν.Δ Καστοριάς Μαρία Αντωνίου. Παρέστη, ως εκπρόσωπος του δήμου Άργους Ορεστικού, ο αντιδήμαρχος  Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Στέργιος Φιλιάδης και ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ιερέας Λεωνίδας Μπάρδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here