Με λαμπρότητα, κάθε επισημότητα και τεράστιο σεβασμό, εόρτασε ο Ελληνικός Στρατός τον προστάτη του Πεζικού, Άγιο Γεώργιο και στο νομό Καστοριάς.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Συγκεκριμένα, με την παρουσία όλων των αρχών του νομού τελέσθηκε σήμερα το πρωί, Πανηγυρική Δοξολογία στο 585 Τάγμα Πεζικού στο Άργος Ορεστικό. Της Δοξολογίας προεξείχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, τον οποίο υποδέχτηκε ο Διοικητής του 15ου Συντάγματος Συνταγματάρχης Χρήστος Σιόρεντας.

Εκτός του τοπικού Ποιμενάρχη και του Συνταγματάρχη, παρών στη γιορτή του όπλου του Πεζικού ήταν η βουλευτής ΝΔ στην Καστοριά Μαρία Αντωνίου, εκπρόσωπος της βολυευτού ΣΥΡΙΖΑ της Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου που απουσίασε λόγω υποχρεώσεων στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπατσόγλου, ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτζιος, Αξιωματικοί και στελέχοι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, καθώς και αρκετός κόσμος. Παρόντες ήταν επίσης και Εθνοφρουροί της περιοχής.

Κατά το τυπικό του εορτασμού, εισήλθε στο χώρο με κάθε τιμή η Πολεμική Σημαία, μετά την προσέλευση της οποίας τελέσθηκε η Πανηγυρική Δοξολογία προς τιμήν του Αγίου Γεωγίου, προστάτη του όπλου ενώ αμέσως μετά στεφάνι κατέθεσε ο Διοικητής του 15ου Συντάγματος Συνταγματάρχης Χρήστος Σιόρεντας. Τέλος αξίζει να αναφερθεί, πως μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε  προβολή οπτικοακουσιτκού υλικού με δραστηριότητες του Τάγματος Εθνοφυλάκων και του Στρατού στην περιοχή. Θερμές ευχές προς όλα τα στελέχη του Στρατού, έδωσε ο Σεβασμιώατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ Σεραφείμ καθώς και όλοι οι παρευρισκόμενοι, για την ύψιστη αποστολή που αποτελούν, ευχόμενοι ακόμα την σύντομη απελευθέρωση των δύο φυλακισμένων Ελλήνων Στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here