Τουλάχιστον τρεις δικαστικές αποφάσεις έχουν ληφθεί στην Αθήνα – “Είμαστε τρελοκομείο πια”, σχολιάζει ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς

Σκηνές απείρου κάλλους με αρνητές του κορονοϊού περιέγραψε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Μάριος Λαζανάς, κάνοντας λόγο για σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λαζανάς μίλησε για γιατρούς που οδηγούνται σε αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια μετά από μηνύσεις, και δυστυχώς «αν σου συμβεί οτιδήποτε από αυτά πρέπει να τρέχεις μόνος σου, με τους δικούς σου δικηγόρους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις δικαστικές αποφάσεις για εκταφές νεκρών, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από Covid-19. «Είμαστε τρελοκομείο πια», σχολίασε ο Μάριος Λαζανάς, προσθέτοντας ότι εκτός από την υπογραφή γιατρού σε έναν θάνατο, υπάρχουν σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων και δεν λαμβάνεται υπόψη τίποτα από αυτά.

Σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία, ο κ. Λαζανάς τόνισε ότι είναι υπό σκέψη και μπορεί άμεσα να αναθεωρηθούν. Ανέφερε συγκεκριμένα το μέτρο «50+1» δηλαδή το κλείσιμο τμήματος μόνο εάν μολυνθούν με κορονοϊό πάνω από τους μισούς μαθητές, λέγοντας ότι μπορεί να αναθεωρηθεί.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επιβαρυμένη εικόνα της Βόρειας Ελλάδας όπου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων εάν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here