Σύσκεψη μιάμισης ώρας είχε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με βασικό θέμα την κρίση στις σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, κατά τη συζήτηση υπογράμμισαν πως η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με τη Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Νωρίτερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ακυρώνεται η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα. «Η χρονική στιγμή της προγραμματισμένης επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο δεν είναι πλέον κατάλληλη», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα.

Μετά τις πληροφορίες για ακύρωση της επίσκεψης, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα διευκρίνιζαν ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά. Οι ίδιες πηγές επισήμαναν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Εντούτοις, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, σε παλαιότερη ανάρτησή της στο Twitter, με ημερομηνία 13 Ιουλίου, είχε αναφέρει ότι το αίτημα για την επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ είχε διατυπωθεί από την ελληνική πλευρά.

Η Ρωσία, επίσης, σκοπεύει να απελάσει Έλληνες διπλωμάτες σε αντίποινα για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών.

«Έχουμε ήδη ενημερώσει ότι θα προχωρήσουμε σε αντίμετρα κατά της απόφασης. Δεν γνωρίζω πότε, ποιος και πόσοι, αλλά, θα υπάρξουν αντίποινα όπως γίνεται φυσικά συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις» δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Πηγή: reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here