Μετά την εκλογή του μόλις την περασμένη Τετάρτη, από το σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε βοηθό Επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χειροτονείται αύριο ο εψηφισμένος Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Ο νέος Αρχιερέας που θα φέρει τον τίτλο Επίσκοπος Θεσπιών, έλκει την καταγωγή του από την Καστοριά όπου μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα σχολεία της πόλης. Η χειροτονία του στο βαθμό του επισκόπου θα τελεσθεί αύριο Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στον Καθεδρικό Ιερό Μητροπολιτικό Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερόνυμο ενώ παρών θα είναι και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Για το λόγο αυτό η βουλευτής της ΝΔ στην Καστοριά Μαρία Αντωνίου, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή  οποία αναφέρει:

ΠΡΟΣ:

Πρωτοσύγκελλο – Γενικό Διευθυντή Υπηρεσιών Ιεράς Αρχιεπισκοπής

Εψηφισμένο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών Βολιώτη

 

 

Θεοφιλέστατε,

 

Με την πρόσφατη πανάξια εκλογή σας, ως Επισκόπου Θεσπιών, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι απανταχού Καστοριανοί είμαστε υπερήφανοι και κατασυγκινημένοι.

 

Αποτελεί δε ιδιαίτερη τιμή γιατί ο Τίτλος αυτός, που δίδεται για πρώτη φορά από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφορά έναν ικανότατο και Άξιο συμπατριώτη μας.

 

Ήταν επίσης πολύ μεγάλη η χαρά μου, που είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε κατά την διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την συμπλήρωση δέκα ετών από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 

Θέλω όμως και δια της παρούσης επιστολής να δεχθείτε τις καλύτερες και θερμότερες ευχές μου. Εύχομαι, εκ βαθέων καρδίας, μακροημέρευση και καλή δύναμη στη διατέλεση των νέων σας καθηκόντων.

 

Με βαθύτατο σεβασμό,

 

Μαρία Αντωνίου – Βουλευτής Καστοριάς

Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ν.Δ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here